USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хакери РФ атакували помічників Вселенського патріарха Варфоломія

27 Серпня 2018 20:20
Облікові записи помічників Вселенського патріарха Варфоломія, які займалися питанням надання томосу про автокефалію для України, намагалися зламати хакери.

Про це пише УНІАН з посиланням на Associated Press.

Російські хакери багато років намагалися дістати доступ до електронних листів високопосадовців православних церков у світі, в тому числі Вселенського патріарха Варфоломія.

Атаки здійснювало хакерське угруповання Fancy Bear, яке пов'язують із спецслужбами Росії. Сам Варфоломій не використовує електронну пошту, однак нею активно користуються його помічники, облікові записи яких намагалися зламати хакери. Усі вони займалися питанням надання томосу про автокефалію для України.

Associated Press посилається на майже 5 тисяч адрес електронної пошти, що в якості доказів були представлені компанією Secureworks. Вони свідчать про атаки, які здійснювалися протягом 2015-2016 років. За даними агентства, спроби скомпрометувати Вселенський патріархат не припиняються досі. Як відзначає AP, націленість на церковних високопосадовців демонструє широку мережу, яку створили хакери.

Раніше повідомлялося, що російські хакери атакували лабораторію, у якій досліджують «Новачок».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus