USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Російські спецслужби планували кібератаки на Олімпіаду в Токіо, – МЗС Британії

20 Жовтня 2020 08:29
Російські хакери вели підривну діяльність проти цьогорічних Олімпійських ігор у Токіо з метою їх зриву, доки це спортивне свято не було перенесено на 2021 рік через пандемію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на британських чиновників.

Так, у британському МЗС заявили, що російська військова розвідка ГРУ здійснювала «кіберрозвідку» проти причетних до підготовки Олімпіади-2020 чиновників та організацій.

Однак чиновники не уточнили детально характер або масштаби кібератак.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що кібератак на організаторів, спонсорів та постачальників матеріально-технічного забезпечення Олімпійських і Паралімпійських ігор у Токіо були «цинічними та необдуманими».

Також представники Міністерства закордонних справ розкрили подробиці атак на зимові Олімпійські ігри 2018 року в Пхенчхані, Південна Корея.

Раніше міністерство юстиції США оголосило звинувачення 6 російським офіцерам ГРУ за кібератаки. Ця російська група намагалася зірвати зимові Олімпійські ігри 2018 року, президентські вибори у Франції 2017 року. Крім того, у червні кілька українських державних та приватних компаній, а також банківських установ зазнали масової хакерської атаки. Зокрема, обрушилася робота сайтів "Укренерго", "Київенерго", "Укртелекому", "Нової пошти", "Ощадбанку", "Укргазбанку" "ОТП Банку" та інших. Луцькі фірми теж зазнали атаки вірусу. Згідно з підрахунками, Україна втратила 10 млрд грн через атаки вірусу «Petya».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1 Показати IP 20 Жовтня 2020 08:43
Це їм зеленьський сказав?
Жах Показати IP 20 Жовтня 2020 10:35
А чому вони не використали новічок?
777 Показати IP 20 Жовтня 2020 10:56
Простите.часовню тоже я ?Огласите весь список.пожалуйста...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus