USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Російські хакери вкрали документи щодо COVID-вакцини BioNTech і Pfizer, – ЗМІ

7 Березня 2021 14:07
Хакери з Росії та Китаю вкрали частину документів щодо вакцини від коронавірусу BioNTech/Pfizer із мереж Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА).

Про це з посиланням на джерела пише голландське видання De Volkskrant, передає DW. Повідомляється, що кібератаки відбулися ще восени 2020 року.

За інформацією видання, російські хакери розіслали групі працівників EMA електронні листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Зловмисники мали доступ до внутрішніх мереж агентства протягом щонайменше місяця, стверджує видання. Вони цікавилися стратегією вакцинації в країнах Європи і тим, препарати яких виробників придбають ті чи інші держави.

Крім того, вони вкрали частину документів щодо німецької компанії BioNTech та американскої Pfizer. Пізніше деякі з них з’явилися у російськомовному сегменті інтернету, але зі зміненими даними. Експерти припускають, що злочинці хотіли за допомогою дезінформації поставити під сумнів ефективність препарату.

А хакери з Китаю отримали доступ до внутрішніх мереж EMA ще навесні 2020 року, провівши кібератаку на один із німецьких університетів.

І Росія, і Китай заперечують причетність до атак, вказано у матеріалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 7 Березня 2021 16:22
з посиланням на джерела....то есть опять пальцем в небо....
Сунькуйвчайивыньсухи Показати IP 7 Березня 2021 21:35
И, конечно, Петров-Башаров?
Кітаєсь Показати IP 7 Березня 2021 21:37
А чому в заголовку не ми? Абідна, аднака..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus