USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Російські пропагандисти потрапили під санкції ЄС

23 Лютого 2022 10:54
До європейського санкційного списку, запровадженого після визнання Росією «ДНР» та «ЛНР», поряд із військовими та чиновниками потрапили російські пропагандисти, пише УНН із посиланням на «Радіо Свобода».

Так, за даними джерел видання в Єврокомісії, до списку увійшов 351 депутат Держдуми – усі, хто ініціював процес визнання Росією «незалежності» формувань, а також 24 фізичні та три юридичні (банки «Россия», ВЕБ та «Промсвязьбанк») особи.

У списку фізичних осіб – міністр оборони РФ Сергій Шойгу, голова адміністрації президента Антон Вайно, велика група військових, а також віцеспікер Держдуми Петро Толстой, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, керівник телеканалу RT Маргарита Симоньян, телеведучий Володимир Соловйов.

Зазначають, що Європейський Союз має намір оприлюднити узгоджений усіма 27 його країнами-членами список фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджують санкції, 23 лютого.

Суть санкцій – у заморожуванні активів зазначених осіб, якщо ці активи виявляться на території ЄС, заборона на в’їзд до країн Союзу та транзит через них.

Нагадаємо, країни Європейського Союзу 22 лютого домовилися про низку санкцій проти Росії.

Однією з перших санкції проти Москви ввела Велика Британія.

Увечері 21 лютого Путін оголосив про визнання «незалежності» так званих «ДНР» та «ЛНР». Після заяви про визнання «незалежності» терористичних «ДНР» та «ЛНР» очільник Кремля у присутності ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника підписав відповідний указ, а також договори про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між РФ та «ЛДНР». 22 лютого Володимир Путін заявив, що визнав «Л/ДНР» у тих межах, які записані в їхніх «конституціях».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus