USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Російські торрент-трекери можуть закрити

6 Листопада 2012 12:56
Російська влада оголосила війну торрент-трекерам, до яких потрапив і популярний в Україні rutracker.org.

Про це інформує «Комерсант-Україна».

Мінекономіки Росії направило до уряду свої пропозиції щодо забезпечення безпечного Інтернету. Якщо російський уряд прийме запропоновані норми, мільйони користувачів можуть втратити доступ до більшої частини безкоштовного контенту.

До таких дій владу спонукала нещодавно підписана за правилами членства в СОТ угода щодо торговельних аспектів прав інтелектуальної власності. Зокрема, договір передбачає «застосування заходів проти сайтів, що поширюють нелегальний контент, якщо їх сервери знаходяться в РФ».

Щодо цього, деякі фахівці вважають, що закриття торрент-ресурсів хоч і вплине на доступність нелегальної інформації в мережі, однак, повністю проблему не вирішить.

Варто зазначити, що збиток правовласників в Росії від піратських файлів у мережі оцінюють щонайменше в 400 мільйонів доларів на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
hi-teh Показати IP 6 Листопада 2012 13:20
Да вивезуть, якщо вже не вивезли, хлопці сервери за кордон і все буде працювати! От хто-хто, а російські комп'ютерні "генії" найкращі у світі! :)
Віктор Показати IP 6 Листопада 2012 14:19
Збитки - 400 мільйонів на рік. Невже вони думають, що позакривавши різні файлообмінники люди одразу кинуться купувати ліцензійні програми? Фік там. Качатиметься з інших серверів, шукатимуться безкоштовні альтернативи, але не купуватиметься нічого - точно
hi-END Показати IP 6 Листопада 2012 17:28
Как они не поймут, что пока у россиян и украинцев не будет достойных зарплат, чтобы они могли покупать лицензионные программы,до тех пор будут существовать и торрент-трекеры и файлообменники! Не уж-то такие глупые и не понимают сути проблемы? :) Как говорил Задорнов на американцев, теперь применимо к "шишкам" российским да и украинским: "Ну вы и тупые!!!" :)
low-end до hi-END Показати IP 7 Листопада 2012 01:42
згоден. знову симптоми лікують, а не болячку.
Max Freeman до hi-END Показати IP 7 Листопада 2012 02:54
Вы знаете, а мне кажется, что даже при наличии достойных зарплат россияне и украинцы не станут платить за скачивание музыки или фильмов. Так уж исторически сложилось, что у нас Интернет, пиратство и компьютерные гении появились практически одновременно и у людей укоренилась логическая связь "Интернет = халява". Я знаю немало людей, которые вполне могут себе позволить заплатить 8-10 гривен за скачанную в Интернете песню или 50-60 грн. за фильм, но не станут этого делать, принципиально.. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus