USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Російськомовних шкіл не буде: з вересня 2020 року повний перехід на українську

4 Жовтня 2019 08:29
З вересня 2020 року російськомовні школи в Україні перейдуть на державну мову навчання.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» сказала міністр освіти і науки Ганна Новосад, передає Укрінформ.

«Російськомовні школи (в Україні, – ред.) ще є, проте з вересня 2020 року такі школи переходять на українську мову навчання. Школи мов меншин, які належать до мов Європейського Союзу – з вересня 2023 року. Власне, і тих, і тих ми маємо до цього переходу підготувати. Проте в цих школах, які переважно навчатимуться українською мовою, все одно зберігатиметься можливість вивчати свій предмет – рідну мову – рідною мовою», – розповіла Новосад.

Як повідомлялося, в Україні 28 вересня 2017 року набув чинності закон «Про освіту», який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або декілька дисциплін двома або більше мовами. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською в окремих класах комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Конституційний Суд визнав цей закон таким, що відповідає Конституції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Стомленийвідбрехунів Показати IP 4 Жовтня 2019 11:13
Правильне рішення, але запізніле.
Богдан Сташинський Показати IP 4 Жовтня 2019 13:44
Правильно. Давно пора.Але ж на нащо чипати лiтнiх людей з цим дурним законом про захист мови. Нащо над ними знущастися ?
ігор луцький до Богдан Сташинський Показати IP 11 Жовтня 2019 15:30
А можете повідомити,в чому заключається те знущання?
Волині Показати IP 4 Жовтня 2019 15:23
Сам ти дурний ... Ніхто тих літній людей не чіпає. Он пів Луцька старших людей російськомовні і ніхто їх не утискає. А закон хороший. Мову треба оберігати і популяризувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus