USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Російську літературу – на макулатуру»: у Луцьку збирають гроші для ЗСУ

21 Жовтня 2022 10:07
На Театральному майдані Луцька 20 жовтня відбулася акція «Скажи Ні російській літературі». Її учасники збирали російську літературу, аби здати її на макулатуру.

Виручені гроші мають переказати на потреби Збройних сил України. Про це розповіла Суспільному одна з організаторок акції, художня керівниця Палацу культури Луцька Тетяна Шершень.

За умовами акції, усі лучани можуть принести свої книги у філії збору: це клуб «Сучасник», культурно-мистецький центр «Красне», будинок культури мікрорайону Вересневе та Теремнівський будинок культури.

Читати ще: Здай російську книгу – допоможи ЗСУ: в Іваничах організували акцію на підтримку військових

Акція, спрямована проти російської літератури, розпочалася із символічного перформансу за участю вихованок Луцького палацу культури.
Керівник Теремнівського будинку культури Андрій Повзун приніс на акцію російську літературу, яка зберігалася у сховищах. Каже: нею ніхто не користувався і вона вже була макулатурою.

Читати ще: «Книга за життя»: у Володимирі на благодійному ярмарку збирали кошти для ЗСУ

Під час акції лучанам роздавали флаєри, щоб привернути увагу до прихованого впливу російської пропаганди.

Зі слів Тетяни Шершень, акція триватиме до 1 листопада, а по її завершенню підіб’ють підсумки, скільки макулатури зібрали і яку суму змогли передати для ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ого Показати IP 21 Жовтня 2022 20:18
Багато ж назбирали........Книга завжди залишається книгою. Якою б мовою вона не була видана. Навіть в другу світову війну в Радянському Союзі і країнах антигітлерівської коаліції не знищували книг, виданих німецькою мовою. Навпаки, таке робили саме нацисти. Екзальтованій панночці з неприроднім смішком і негарно підібраною косметикою це слід було б знати.
дідо Показати IP 2 Листопада 2022 18:01
тоді смартфонів не було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus