USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російський журналіст розкрив тактику путінської армії на півдні України

14 Травня 2022 09:14
Окупанти ведуть обстріли Одеси та інших міст півдня України для збереження точок напруги.

Таку думку висловив російський блогер і журналіст Майкл Накі, пише УНІАН із посиланням на «Сьогодні».

«Ось є, наприклад, якась кількість українських військ, які стежать за одеським напрямком, перебувають там і чекають можливої атаки, висадки десанту або ще чого-небудь. Заради цього два тижні тому і була вся ця історія з Молдовою затіяна – не збиралися на неї нападати, але хотіли створити напругу, щоб українці в цій зоні – Одеси, Миколаєва – не могли піти і допомогти своїм військам у битві за Донбас і вже тим більше не змогли, скооперувавшись з іншими військами, піти та деблокувати Маріуполь, наприклад», – пояснив він.

За його даними, на південному напрямку агресору посилати вперед нікого, а висадка десанту значно ускладнилася після знищення крейсера «Москва».

«Повторювати їм це не дуже хочеться, тому ми не бачимо таких спроб. Але при цьому їм потрібно якось зберігати ось цю напругу і тиск, тому вони обстрілюють ракетами міста. А ракет, на жаль, у Росії багато, але тут теж є нюанси – у них закінчуються високоточні і дорогі ракети. Вони хочуть їх зберігати для майбутніх можливих зіткнень, тому використовують дешевші варіанти, які менш точні й сіють більше руйнувань», – зазначив журналіст.

Він припустив, що така тактика збережеться до кінця війни – ворог подібним чином продовжуватиме тиск.

«Проблема для російської армії – в нормалізації у містах. Тобто в місті нормалізується економіка, збільшується постачання, життя починає йти своєю чергою. Тому останні атаки йдуть багато в чому по інфраструктурних об'єктах – залізничні мости, вокзали тощо», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus