USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Розглядають невідкладне: як працюють суди в Луцьку під час карантину

8 Квітня 2020 07:40
Карантин у зв’язку з коронавірусом змінив робочі будні багатьох установ і підприємств. По-іншому тепер працюють і луцькі суди: в приміщеннях людей мало, розглядають тільки невідкладні справи.

Незвично бачити фойє Луцького міськрайонного суду порожнім, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Представники сторін справ, що все-таки слухаються, чекають на вулиці – поки розпорядник суду їх викличе. Перед тим, як зайти в приміщення суду, потрібно пройти процедуру вимірювання температури тіла.

«Є обмеження допуску до будівлі суду, до приміщення суду. В першу чергу допуск здійснюється тільки учасників справи. Особи, які не є учасниками справи, їхній допуск також є обмежений. Велике прохання до учасників справ, щоб вони заходили в масках, мали при собі рукавиці», – коментує заступник керівника апарату Луцького міськрайонного суду Василь Сметана.

Дезінфекцію в залах засідань та коридорах проводять кожні дві години. А також кварцують приміщення суду. Але, незважаючи на всі профілактичні заходи, просять учасників справ переносити судові розгляди на час «після карантину». Розглядають лише невідкладне.

«Практично більшість справ відкладається, частина справ слухається в письмовому провадженні, тобто без виклику осіб. Багато людей розуміють складну ситуацію – звертаються до суду з клопотаннями про відкладення розгляду справ», – додає Василь Сметана.
Змінився графік роботи і у Волинському апеляційному суді.

«В умовах карантину перша складність – це не допустити скупчення людей, зменшити якомога більше комунікації між людьми. Бо ми всі розуміємо, що зараз карантин, що це гостра і пряма необхідність для збереження здоров’я і життя наших громадян», – зауважує голова Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Тих, хто все ж приходить на розгляд справи, просять не забувати про засоби індивідуального захисту. Якщо ж їх немає – маску та рукавички видадуть.

Проте у Волинському апеляційному суді все-таки наполягають: за можливості краще відкласти розгляд справи. Адже до ситуації з карантином треба поставитись із розумінням та максимально обмежити коло спілкування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus