USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розказали, як у суді побити рекорд Гіннеса

9 Грудня 2011 13:54
Кредити, отримані раніше в іноземній валюті, доречно перевести у гривні.

Про це йшлося під час прес-конференції за участю керівників Асоціації антиколекторів та правозахисників України «Ваша надія» 9 грудня у Волинському прес-клубі.

Зокрема йшлося про те, що обсяги іноземної валютизації економіки України посилили її зовнішню залежність, сприяють її «тінізації».

Голова Асоціації антиколекторів та правозахисників України «Ваша надія» Федір Олексюк пояснив: Конституцією встановлено, що «грошовою одиницею України є гривня». Тому отримання кредитів у іноземній валюті суперечить цьому положенню Основного закону.

За його словами, нинішні реалії в Україні не сприяють захищеності споживачів, яким невигідно брати кредити в іноземній валюті. «Зараз немає реальної можливості перевести їх в гривні. А точніше – бажання», - зауважив Олексюк.

Він зазначив, що до кризи люди часто брали кредити в іноземній валюті, коли її курс був значно нижчим, аніж зараз. Проте нині, після падіння курсу гривні, людям де-факто доводиться повертати значно більше, аніж «позичали».

Тому Федір Олексюк окреслив шлях, як полегшити кредитний тиск на позичальників. Адже доречно було б повертати кредити за тим самим курсом, за яким їх і брали.

«Ми пропонуємо звернутися до Європейського суду з прав людини, подавши адміністративний позов на Національний банк України», - розповів «антиколектор».

«Ми це плануємо не просто зробити, а перевершити рекорд Гіннеса. Такий рекорд був встановлений корпорацією «Apple». Тоді назбирали понад 27 тисяч позовів до неї», - додав Федір Олексюк.

Голова Асоціації антиколекторів та правозахисників України «Ваша надія» також розповів, що сподівається таки назбирати рекордну кількість позичальників кредитів у іноземній валюті.

«Це законний і дієвий метод направити прожектор суспільства на проблеми», - зауважив Федір Олексюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бандура Показати IP 9 Грудня 2011 15:09
"...Тому отримання кредитів у іноземній валюті суперечить цьому положенню Основного закону". Тобто той, хто брав кредит у валюті, повинен нести відповідальність так само, як і той хто його надавав. Мені тільки одне не зрозуміло - панове бізнесмени, хто вас змушував брати ті кредити? Тепер ви галасуєте, що держава повинна вам допомогти, а ви запитали в держави дозволу коли кредит брали? На мою думку підприємці є суб'єктами економічної діяльності і повинні враховувати ризики ринкової економіки. Бо як ціни держава починає регулювати то всі кричать про ринкову економіку, а як кредити повертати, то нехай держава - бо вона у всьому винувата....
єфрейтор Показати IP 9 Грудня 2011 23:49
Дибілізм повний. Сьогодні одні заявляють що кредити видані в іноземній валюті є незаконними. А завтра банки заявлять що депозити в іноземній валюті також незаконні і не хахочуть повернути вкладникам їхні кошти. Повністю підтримую Бандуру, ніхто не заставляв нікого брати кредити в іноземній валюті. І не має чого перекладати свою безграмотність на державу.Так і ще побажання Голові такої правозахисної організації. Робіть щось корисне якщо вже зареєстрували організацію з такою назвою. А якщо даєте матеріали то перевірте законодавство, або порадьтеся з професійними юристами.
Бандура + єфрейтор = офісна моль Показати IP 14 Грудня 2011 06:13
Стабільність національної валюти - головна ціль і задача Національного банку України(згідно з ЗУ "Про національний банк Укр.") . Тобто державний орган повинен гарантувати стабільність національного еквівалента вартості. Комерційні банки в Україні - головний її дестабілізуючий фактор і не тільки, бо парадигма їх діяльності є прибуток від ліхви і спекуляцій. Тобто ні чого не виробляючи, не беручі на себе ні яких ризиків, ці структури паразитують на суспільстві. Я вже не кажу, що це головне джерело інфляції. Якщо Ви панове дбаєте не тільки про власні статки, чому б вам не розділити ризики валютних коливань хоча б пополам з клієнтом, на вимогу принципу рівності сторін в договорі.Ні? Тоді вибачте, ви - звичайні кровососи - паразити, офісний планктон банківських установ. І нічого тут розпинатися про "...ні хто не заставляв...". Між спекуляцією і шахрайством не велика різниця. Лихва - гріх в християнстві. Чи люди для вас гої?
Олександр Кривенко Показати IP 12 Квітня 2012 17:03
Олександр Кривенко Справжнє обличчя Федора Олексюка. Правда про шарлатана, що називає себе антиколектором і захисником українських позичальників – в матеріалах журналістського розслідування Олександра Кривенка на блозі http://a-kryvenko.blogspot.com/ Подробиці читайте, будь ласка, за адресами, вказаними нижче: «Відспіваний благодійник чи захисник позичальників? Про походеньки одного антиколектора. Журналістське розслідування Олександра Кривенка» http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/1.html http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/2-2.html http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/02/3-3.html http://a-kryvenko.blogspot.com/2012/03/ps.html Автор вітатиме Ваші відгуки, доповнення, зауваження, коментарі та пропозиції. Поспілкуватись з журналістом можна за телефоном та електронною поштою, номер та адреса яких містяться у вихідних даних статті та у профілі Блогу Олександра Кривенка http://a-kryvenko.blogspot.com/ Олександр Кривенко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus