USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розмінування України може затягнутися на 5-10 років

13 Травня 2022 00:30
Виходячи з міжнародного досвіду, розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років.

Про це заявив начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар, пише Укрінформ.

За його словами, одним із найбільших негативних наслідків вторгнення на територію України російських військ стало масштабне забруднення територій та населених пунктів вибухонебезпечними предметами, зокрема тими, застосування яких заборонене міжнародними конвенціями.

Бондар уточнив, що ворог застосовує дистанційні системи мінування, цинічно встановлює некеровані мінні загородження на території населених пунктів і залишає після себе велику кількість особливо небезпечних спеціально встановлених вибухових пристроїв, які несуть смертельну небезпеку і загрозу мирному населенню.

Читати ще: Розмінування потребує майже половина території України

«Ці міни та боєприпаси виявлялися на територіях Київської, Чернігівської, Харківської, Сумської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької і Луганської областей. Загальна кількість різноманітних мін, касетних елементів та спеціально встановлених вибухових пристроїв становить близько 10% від усіх виявлених і знешкоджених вибухонебезпечних предметів», – додав він.

Як зазначив Бондар, ДСНС з метою убезпечення цивільного населення активізувала роботу з навчання населення щодо ризиків у разі виявлення вибухонебезпечних предметів; на постійній основі проводиться інформаційна роз’яснювальна робота з громадянами.

За інформацією представника ДСНС, після звільнення нашими ЗСУ українських міст і сіл здійснюються першочергові заходи, зокрема, це й обстеження населених пунктів, автодоріг і споруд, убезпечення роботи аварійно-відновлювальних бригад на лініях електромереж, газо- та водогонах.

«Наразі виконання цих заходів дозволило нам розпочати поетапний процес обстеження та розмінування сільгоспугідь. Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб надати можливість агропідприємствам здійснювати весняну посівну кампанію», – сказав Бондар.

Тим часом у Міністерстві внутрішніх справ створили Міжнародний координаційний центр із питань гуманітарного розмінування, він вже розпочав роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus