USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Розстріл АТОвців на ставку: вцілілий свідок розповів, що сталося вночі

29 Травня 2020 10:03
Семеро вбитих ветеранів та волонтерів, яких розстріляли на ставку в Житомирській області, давно приятелювали зі стрільцем, підтримували його матеріально і часто приїжджали порибалити до нього на ставок.

Про це в інтерв’ю Юрію Бутусову розповів вцілілий під час розстрілу АТОвців Вадим Федюнін, повідомляє ТСН.

За словами чоловіка, зброю вони з собою возили завжди, бо «військові люди». «Зброя залишалася в машинах в чохлах, ми її не діставали. Її дістали вже після вбивства хлопців», – розповів він.

Як каже Федюнін, жодних конфліктів того вечора не було. Причиною трагедії вважає винятково алкоголь. Чоловіки пили, курили траву, теревенили. Більшість, зокрема і сам Федюнін, пішли спати ще до одинадцятої вечора. Утім, же за кілька хвилин його розбудили крики та постріли.

Підозрюваний власник ставка Анатолій Захаренко, за словами Федюніна, по черзі розстрілював його товаришів і при цьому лаявся.

«Він професійний мисливець, перезаряджається за кілька секунд. Завжди цим хвалився перед усіма. Тобто, там шансів (відстрілятися. – Ред.) не було», – каже Федюнін.

Федюнін встиг втекти, добігти до села і викликати допомогу. «Я біжу. Там такий підйом, гірка. Я біжу босоніж. Розумію, що у мене вбили щойно друзів, що їх зараз добивають... Забігаю я в село... Зайшов у третю хату, але дідусь відвернувся, вимкнув світло... Не пам’ятаю, хто відкрив. Я кажу: «У Толіка, у Кацапа (його Кацапом там називають), викличте поліцію, швидку, там поранені пацани!». Подзвонили синові Толіка», – говорив він.

Нагадаємо, орендатор місцевого ставка поблизу села Новоселиця Попільнянського району у Житомирській області розстріляв сімох гостей, які приїхали до нього на відпочинок і риболовлю. Відомо, що загиблі приїхали туди на риболовлю з Києва. Стрільця затримали. Одному з гостей вдалося вижити, він втік від стрільця.

Правоохоронці оголосили орендарю ставка про підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб. Підозрюваного суд залишив під вартою до 20 липня без права внесення застави.

Серед причин кривавого розстрілу називають кілька версій:

- «розбірки» через вимагання «данини» за користування ставком: брат підозрюваного каже, що копи вимагали хабар за користування ставком

- побутовий конфлікт на тлі вживання алкоголю: дружина підозрюваного каже, що її чоловік має запальну вдачу

- конфлікт через ідеологічні розбіжності: ніби-то власник ставка був прихильником Росії

- сварка через військову службу: сварка виникла, бо чоловіки воювали, а підозрюваний не пустив дітей до армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Иван Показати IP 29 Травня 2020 11:06
Это был обыкновенный рекет со стороны "отдыхающих"
777 Показати IP 29 Травня 2020 11:28
Военные люди.вы? Смешно. Беспредельщики. Оружие достали уже после убийства и положили рядом с трупами? Волшебное объяснение.
Хамло до 777 Показати IP 29 Травня 2020 12:11
Якщо підклали зброю - на долонях і одязі не буде слідів згоряння пороху.
777 до Хамло Показати IP 29 Травня 2020 15:40
Да там никто по ходу выстрелить даже не успел.после бухла с марафетом какая реакция? Вот дедушка то поздоровее да половчее оказался.
Просто Показати IP 29 Травня 2020 11:45
І що прояснив свідок?
Антоніна Лизоблюдова Показати IP 29 Травня 2020 11:53
Якщо вижив - значить співучасник!
Тарас Показати IP 29 Травня 2020 12:22
Зброя залишалася в машинах в чохлах, ми її не діставали. Її дістали вже після вбивства хлопців», – розповів він. Т.е, убитый встал , пошел достал Калаш и лег с ним на траву)))) гениально ! Курить травы меньше надо ))
поясніть Показати IP 29 Травня 2020 13:15
То хто ж вони - "військові люди" із зброєю в автомобілях, чи планокури з зброєю в автомобілях?
Народна прокуратура Показати IP 29 Травня 2020 13:37
Я теж військовй багато років, але зборю отримую лише для виконання завдання або для тренувальних стрільб, а так вона зберігається у військовій частині. Так що пояснення свідка про її наявність у загиблих під час рибалки якась дурня. Практично усі потерпілі - не просто військовослудбовці, а співробітники правоохоронного органу - Нацгвардії, батальйону ім. Кульчицького, який був сформований з самооборонівців Майдану. Напевне їх "бунтарський дух" дозволяє таким "парвоохоронцям" вживати наркотичні засоби (як сказав свідок "курили траву") і тягати з собою зброю потрібна вона чи ні.А взагалі, ніякого пояснення мотиву злочину свідок не надав, щось темнить. Цікава також репліка про те, що нацгвардійці матеріалаьно допомагали бізнесмену, Шикарно живе у нас Нацгвардія, погодьтесь.
Бі-Бі-Сі Показати IP 29 Травня 2020 13:48
Отакої. Взяв, холоднокровно застрелив сімох людей, не важливо чи атошників чи не атошників, чи планокурів чи непланокурів і всі коментарі на захист цього виродка вбивці. Ви що люди з глузду з’їхали. Забрав диття сімох синів, чоловіків, батьків. Буде правильно, щоб вбивця не дожив до суду. Думаю, що не доживе.
Богдан Сташинський Показати IP 29 Травня 2020 15:59
Вони і воїни і планокури і бухари і патріоти і захисники і рєкет і активісти і волонтери і ветерани - вони це дзеркало України сьогодні !!!
Ісса Ндойє Показати IP 29 Травня 2020 16:02
Робить висновки до чого призводить подібний спосіб "відпочинку" та життя !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus