USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рибалки розповіли, як рятували друзів Олексія Веремійчика на Люб’язі

14 Жовтня 2019 14:44
Риболовля на озері Люб’язь у Любешівському районі, ледь не стала фатальною для компанії чоловіків з Луцька через шторм.

Трьох врятували рибалки, які почули стогін серед хвиль. Четвертого постраждалого, директора департаменту Луцькради Олексія Веремійчика, шукають третій день.

Пошукова операція триває. До неї долучились фахівці з ехолотом, кінологи та волонтери з квадрокоптерами.

Рідні просять усіх, хто має можливість, формувати пошукові групи, приносити різноманітне обладнання: біноклі, акумулятори, ліхтарі, гумові чоботи, дрони тощо.

Один із рибалок, які допомогли потопельникам вижити, розповів, що сталося того дня на озері. Чоловік попросив редакцію не називати його імені. Подаємо свідчення без змін, пише Район.Любешів.

«Ми з друзями рибалили на човні посеред озера. Коли розпочався шторм, взяли курс до берега. Хвилі були дуже сильні. Раптом ми почули стогін. На цей звук ми і рушили.

Побачили ледве притомних чоловіків, які трималися за човна. Вони пробули у холодній воді щонайменше півтори години. Дуже важко було відчепити їх від цього «коробля», але все ж вдалося.

До берега ми добиралися десь півгодини. Наш човен – переповнений, усе було на грані. Чоловіки непритомніли, ми їх приводили до тями, і якось вони пояснили, що був четвертий.

Ми викликали швидку, на березі передали потерпілих медикам, вкрили куртками і вирушили на пошуки цього хлопця. Ми прочесали де могли, кричали, глухо. Для поліції зняли відео, щоб зафіксувати місце, де був човен. Сподіваюся, наші знімки допоможуть у пошуках», – розповів очевидець.
Як повідомив начальник Любешівського районного сектору управління ДСНС України у Волинській області Віталій Деркач, до пошуків наразі залучено 15 різних плавзасобів, які належать рятувальникам, місцевим мешканцям, Національному природному парку «Прип’ять-Стохід», пише УНІАН. Пошуки ведуть 9 водолазів, 8 співробітників Державної пожежно-рятувальної частини № 12 селища Любешів. Також триває й обстеження берегової лінії. Окрім оперативних служб до пошуку приєдналися численні волонтери та друзі Олексія Веремійчика.

За словами Деркача, пошуки зниклого посадовця утруднені через значну площу водойми – понад 5 кв. км.

«Моторний човен «Казанка», в якому рибалили четверо друзів, перевернувся за 300 метрів від берега, приблизна глибина в тому місці – 3-3,5 метра. Чоловіків, які опинилися у воді помітили місцеві рибалки та викликали швидку. О 16.00 інформація про нещасний випадок надійшла від медиків до поліції. За словами потерпілих, директор департаменту молоді, сім’ї та спорту Луцькради вирішив пливти до берега по допомогу. Перед цим він попросив друзів допомогти йому зняти верхній одяг», – розповів він.

Довідка: озеро Люб’язь у Любешівському районі – заплавне озеро, довжина якого 3,8 км, ширина 2,5 км, пересічна глибина 2,1 м, найбільша – 3,8 м.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Показати IP 15 Жовтня 2019 10:59
То знайшли вже???????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus