USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Сам викликав поліцію: у волинянина знайшли підроблене водійське посвідчення

26 Травня 2024 19:15
Не йти в автошколу, а купити собі посвідчення водія вирішив житель Ківерців. Як тільки поліцейські побачили посвідчення, то запідозрили, що воно фальшиве.

Чим така витівка обернулася для волинянина – в сюжеті ТРК «Аверс».

У Ківерцях чоловік сам викликав поліцію і втрапив у неабияку халепу. Правоохоронці встановили, що в нього підроблене посвідчення водія. Кажуть: чоловік просто купив його в інтернеті за сім тисяч гривень.

Із таким водійським посвідченням понад рік накручував кілометри на дорогах, поки сам не подзвонив на лінію 102. Викликав поліцію, бо його нібито побили. Коли ж правоохоронці приїхали, то стали встановлювати особу заявника. Тут і випливло посвідчення водія.

Читати ще: Хотів провідати бабусю: судили студента з Рівненщини, бо спіймали на «Ягодині» із підробленою довідкою ВЛК

Як зазначили в матеріалах справи, бланк не відповідає за способами друку та спеціальними елементами захисту аналогічному бланку посвідчення водія, що перебуває в офіційному обігу на території України. Він виготовлений без певних вимог до цього виду документів.

Підроблене посвідчення буцімто видав сервісний центр у Києві в серпні 2022-го. Так на ньому зазначено. Слідчі кажуть: встановили, що ківерчанин його просто купив на сайті з оголошеннями.

«На одному із невстановлених досудовим розслідуванням сайтів знайшов оголошення щодо виготовлення документів, а саме – посвідчення водія. У подальшому в формі листування через Телеграм звернувся до невстановленої особи, з якою заздалегідь домовився про виготовлення документа за обумовленою ціною. Після цього отримав виготовлене на його ім'я посвідчення водія категорій А1, А, В, за що перерахував 7000 гривень», – йдеться в матеріалах справи.

Читати ще: Волинянку на JEEP, яка купила водійське посвідчення, оштрафували на 34 тисячі гривень

Що за сайт міг крутити бізнес на виготовленні фальшивих посвідчень водія – правоохоронці не з’ясували. Не відомо й те, кому ківерчанин переказав гроші за сумнівну послугу. На чоловіка завели кримінальну справу за співучасть у підробленні документів.

Розслідували і вже скерували до Ківерцівського суду обвинувальний акт. Але його повернули прокуророві: не зазначили, що волинянин має непогашену судимість, і не вказали мотивів підроблення посвідчення. Втім апеляційний суд вирішив, що чоловіка таки судитимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 27 Травня 2024 17:39
Коли я працював у Новій Пошті, десь, близько п'яти людей купило посвідчення водія, по ціні, від 5, до 12 тисяч гривень. Двоє відмовилось( це крім тих, п'яти). Ми їх на утилізацію відправили, бо за ними ніхто не звернувся. А відділення, де я працював, маленьке, тож, скільки їх, тих фальшивих посвідчень по світу "гуляє", навіть уявити не берусь. Але, дуже багато, думаю.
Анонім Показати IP 27 Травня 2024 21:08
Цікаво, виходить працівники нової пошти теж злочинці, бо покривають тих хто купляє права і продає.
Волиняка до Анонім Показати IP 30 Травня 2024 10:03
При чому тут Нова пошта? Фізична особа А. висилає фізичній особі Б. посилку з документами, транспортна компанія надає послугу з перевезення. Фізична особа Б. оглядає посилку і забирає її, оплативши вартість. Транспортна компанія не зобов'язана перевіряти достовірність документів
Волиняка Показати IP 30 Травня 2024 10:08
То треба бути таки безнадійним ідіотом, щоб сім тисяч гривень віддати за шматок пластику, який надрукували на принтері для пластикових карт в квартирі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus