USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Санітарних лікарів замінять ветеринари й педіатри

17 Листопада 2011 13:45
Структура санітарно-епідеміологічної служби України радикально зміниться.
Про це 17 листопада під час семінару для епідеміологів, педіатрів та завідувачів поліклініками розповіла головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Напередодні Євро-2012 Уряд планує суттєво змінити стурктуру СЕС. Зокрема заплановано ліквідувати санустанови у районах. Янко пояснила, що на виклики виїжджатимуть експерти обласної служби, а основну роботу виконуватимуть районні та міські епідеміологи та педіатри.

Зі слів головного санітарного лікаря області, якість харчових продуктів, в тому числі для дітей, перевірятиме Державна ветеринарна та фітосанітарна служба.

Втім, на думку Янко, про якість товарів мають дбати виробники. Кожен підприємець мусив би перевіряти продукцію в 4-5 лабораторіях. Як стверджує посадовець, в країнах Заходу такі дослідження бізнесмени проводять регулярно.

«В них, як і у нас, діє система контролю у критичних точках. Приватний бізнес сам доводить безпечність свого продукту. На Волині лише одне підприємство запрошує незалежних експертів для перевірки своєї продукції. А в нас у кожному цеху і супермаркеті на ставку працює ветеринар, але це нічого не міняє – інфекції є», – додала лікар.

Коли ж точно слід очікувати змін у структурі СЕС, Янко не відповіла. Каже, що дату уточнює Уряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Горохівець Показати IP 17 Листопада 2011 16:59
В Україні 54 000 санітарних лікарів. Від такого сонмища рознощиків всякої корупційної зарази Україна на останньому місці у Європі за рівнем життя громадян. Невже справді розгонять це кодло і скоротять на 30 відсотків. НЕ ВІРЮ....
Ігор Показати IP 17 Листопада 2011 18:42
Насправді це дуже сумно.Тепер буде страшно купити харчові продукти.Нашим "сумлінним" підприємцям дай волю,то вони дотримаються такого санітарного режиму,що інфекційну лікарню доведеться відкрити нову.Якщо не морг.А якою гадостю будуть годувати наших дітей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus