USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Нововолинську відкрили першу амбулаторію сімейної медицини

24 Грудня 2013 17:10
Відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Нововолинську відбулося сьогодні, 24 грудня. Амбулаторія обслуговуватиме 10 тисяч мешканців трьох мікрорайонів міста, повідомили у прес-службі облдержадміністрації. У будівництво медичного закладу інвестовано 200 тисяч гривень з місцевого та обласного бюджетів.

Як розповів головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз, в амбулаторії працюватимуть п’ять сімейних лікарів та два педіатри. У планах - відкриття маніпуляційної та кабінету ЕКГ. «На сьогодні це - перша амбулаторія в шахтарському місті. Навантаження на одного сімейного лікаря становитиме 1600 громадян. На базі амбулаторії відпрацюємо оптимальну модель функціонування первинки», - сказав Віктор Мороз.

Нагадаємо, що усі проекти з модернізації первинної ланки медицини, що втілюється в області у рамках проекту Світового банку, затверджені. На ці цілі Волинь загалом отримає 30 мільйонів доларів США.

Довідково: у 2013 році продовжувалася робота з модернізації медичних закладів Волинської області. Так, утворено обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у складі якого - 41 підрозділ екстреної (швидкої) медичної допомоги: 18 відділень та 23 пункти базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. Здійснено реконструкцію відділення радіонуклідної діагностики обласного онкологічного диспансеру з добудовою приміщення комп’ютерного томографа. Там ж повністю оновили зовнішні мережі електропостачання, а також провели капремонт гінекологічного відділення та інше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus