USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Серед спільників Рубана виявився помічник Надії Савченко

9 Березня 2018 19:41
У справі керівника Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус» Володимира Рубана фігурує помічник нардепа Надії СавченкоОлег Мезенцев.

Про це повідомляє Inforesist.

Зазначимо, 9 березня Савченко прибула на суд щодо обрання запобіжного заходу Рубану, де висловила йому свою підтримку. Окрім того, в залі суду Савченко прокоментувала інформацію про фігурування Мезенцева у справі Рубана, заявивши, що її помічник вже подав заяву на звільнення.

«Олег досі є моїм помічником. Він їздив до мене в суди російські. Я подивилася списки, як я розумію, вони в ці списки записали всіх, хто знає Рубана. Олег написав заяву на звільнення, оскільки він знайшов іншу роботу. Я повинна була зробити це з понеділка, що в принципі і зроблю», – заявила нардеп. Чим зараз займається Мезенцев зараз – Савченко не знає. Також нардеп не знає, що зараз із її помічником.

Натомість як стверджує сам Олег Мезенцев, про свою "причетність" до справи він дізнався зі ЗМІ, передає ТСН.

«Я не знаю, навіть нічого сказати. Я сам дізнався сьогодні з новин. Востаннє бачилися (з Рубаном) в академії (Національна академія держуправління при президентові України) – я вчився з його синами, він прийшов на випускний до сина, там востаннє ми і бачилися», – розповів Мезенцев.

Зазначається, що випускний у навчальному закладі відсвяткували в кінці лютого. До того часу, за словами Мезенцева, він бачився з Рубаном також тільки в академії і їх спілкування обмежувалося тільки привітаннями.

Окрім того, Мезенцев підтвердив, що написав заяву на звільнення із посади помічника Савченко та поїхав працювати за кордон, звідки отримав запрошення на роботу. Проте Мезенцев не уточнив, на якій посаді і в якій країні працює. Також він висловив переконання, що Рубан не причетний до інкримінованих йому злочинів.

"Маячня, маячня, ще раз маячня. Рубан ніколи з собою не возив чогось нелегального. Я досить непогано знаю Рубана. Тим більше, возити міномети в меблях... Військові розуміють, що мінометом ти нічого не зробиш, а стрілецька зброя... Я не знаю, на кого це розраховано. Швидше за все, на емоційних людей, які сприймають все за чисту монету. Але Рубан далеко не така дурна людина, щоб готувати якісь теракти, тим більше замахи на когось. Рубан – парламентер", – запевнив Мезенцев.

Нагадаємо, ввечері 8 березня стало відомо про затримання Володимира Рубана. Його затримали під час перевезення великого арсеналу зброї через лінію розмежування на Донбасі. Згодом Рубану оголосили про підозру у спробі замаху на Петра Порошенка та збройному захопленні Верховної Ради, а також взяли під варту на 2 місяці.

Володимир Рубан - керівник Центру звільнення полонених ГО "Офіцерський корпус", він займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Рубана звинувачували у прихильності до бойовиків "ЛДНР". Окрім того, його в українських ЗМІ пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Нагадаємо, СБУ заборонила керівнику «Офіцерського корпусу» Володимиру Рубану відвідувати окуповану частину Донбасу. Це сталося після поїздки Рубана з нардепом Савченко до ДНР. Як заявляли тоді в СБУ, керівник «Офіцерського корпусу» порушив порядок перетину лінії розмежування у районі проведення АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 9 Березня 2018 21:50
Ох і роботи то додалось " інформаціонним вайскам".
Анонім Показати IP 10 Березня 2018 09:57
а чого не пишете, що Надюха Рубана збиралась взяти на поруки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus