USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

СБУ встановила причетність Кремля до збиття українського Іл-76

14 Червня 2019 13:51
Служба безпеки України встановила причетність Кремля до збиття українського військового літака Іл-76, яке сталося п’ять років тому в небі над Луганськом. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"П’ять років тому 14 червня 2014 року в небі над Луганськом співробітники російської військової розвідки збили військово-транспортний літак Міністерства оборони Іл-76. В тій страшній катастрофі загинули 49 військовослужбовців Збройних сил України. Служба безпеки має незаперечні докази, що рішення про збиття було прийнято в Кремлі і приведено в дію позаштатним підрозділом Головного управління Генштабу Збройних сил РФ, відомим як «приватна військова компанія «Вагнера», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, слідчі СБУ встановили, що наказ віддав безпосередньо командувач 58-ю армією ВС РФ генерал-майор Євген Нікіфоров, відряджений на Донбас для здійснення військового вторгнення та окупації частини території суверенної країни.

«Більше того, виконавці вбивства українських воїнів – Дмитро Уткін, Андрій Гуралев і Андрій Лебедєв, після поверненні в Росію були відзначені Путіним офіційними державними нагородами «Орденами Мужності», – додали у прес-службі.

Нагадаємо, уночі 14 червня 2014 року літак з військовими заходив на посадку на летовище Луганська. Бойовики збили його з ПЗРК «Ігла». Не врятувався ніхто – дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули. Як стало відомо після трагедії, у керівників операції було чимало даних про засідку, проте військовим все одно надали наказ летіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
це ж треба Показати IP 14 Червня 2019 15:20
Народили рожевого слоника через 5 рочків...
Корiнний лучанин Показати IP 14 Червня 2019 16:41
А про котигорошка буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus