USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

СБУ викрила блогерів та заблокувала онлайн-камери, які засвітили роботу ППО під час ракетного удару по Києву

17 Травня 2023 11:28
Служба безпеки України встановила особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ.

У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоноване фото- та відеознімання роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах, інформують в СБУ.

Серед іншого – зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місце розташування та специфіку роботи вітчизняної ППО.

За лічені хвилини ці відео підхопили численні телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони. За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі кількох столичних комерційних структур.

Читати ще: Українці, які публікували кадри роботи ППО, понесуть відповідальність, – РНБО

При цьому доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола користувачів, які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі в YouTube. Отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних повітряних ударів по столиці України.

Під час невідкладних слідчих дій за місцями фактичного проживання фігурантів вилучено мобільні телефони і комп’ютерну техніку, які вони використовували для поширення забороненого контенту.

За вказаними фактами слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Як повідомляє «Країна», йдеться про Євгена Казимиренка, Інну Чернецьку, Богдана Сича, Людмилу Нужну, Романа Магомедова та Дарину Семенченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сарк Показати IP 17 Травня 2023 11:35
Лише розмови , ніхто не сяде.
ВІРУС Показати IP 17 Травня 2023 13:51
А що хай КАЦАПИ подивіться як ми їх порвали .Як ТУЗІК голку.
Анонім Показати IP 17 Травня 2023 18:57
Всі ці блогери - банда кацапсбка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus