USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

СБУ викрила двох братів, які навели російський «Іскандер» на село Гроза

11 Жовтня 2023 12:21
Служба безпеки України викрила двох чоловіків, які навели російський комплекс «Іскандер» на кафе-магазин у селі Гроза в Харківській області.

Про це повідомили пресслужба СБУ і Офіс генпрокурора.

За даними слідства, це двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон. Під час окупації області вони працювали на росіян у лавах окупаційного «управління внутрішніх справ». Там одного з них призначили «водієм конвойної групи», а іншого – «інспектором дорожньо-патрульної служби».

Після звільнення області чоловіки із сімʼями втекли до росії, звідки сформували мережу інформаторів. Вони втемну або під виглядом дружніх розмов використовували своїх родичів, сусідів і знайомих з деокупованих міст і селищ Харківщини, щоб у листуванні дізнаватися в них про події в області, заходи та позиції військових.

Про Грозу, вважає слідство, Мамони почали збирати інформацію на початку жовтня. Вони знали, що у місцевому магазині-кафе будуть поминки загиблого військового. При цьому вони розуміли, що від атаки обовʼязково загинуть мирні мешканці – їх знайомі з села Гроза, в тому числі й ті, хто надавав їм інформацію.

Дізнавшись точну адресу та час заходу, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам для прицільного удару.

Також СБУ опублікували деяку переписку Мамонів із знайомими. З неї випливає, що їм допомагав чоловік підписаний як Діма.

Мамонам заочно оголосили про підозру в держзраді та посібництві в порушенні законів війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 438 КК). Наразі чоловіків шукають.

5 жовтня російські війська вдарили ракетою «Іскандер» по кафе-магазину в селі Гроза на Харківщині, коли там був поминальний обід на честь загиблого військового. Загинуло 55 людей. Усі загиблі були мешканцями села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP 11 Жовтня 2023 14:00
Сволочі! Тепер нехай ходять і оглядуються. Вони думають що сховались. Наївні нікчеми.
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2023 14:14
Та їм пох...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus