USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ закінчила розслідування справи Гандзюк і назвала замовників її вбивства

27 Квітня 2020 16:49
Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування про вбивство активістки Катерини Гандзюк та передала справу до суду.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише УНІАН.

«Усі матеріали готові, співробітники СБУ фахово зробили свою роботу й зібрали доказову базу, яка дасть можливість чітко довести позицію обвинувачення в суді. Сподіваюся, що ця справа буде розглянута першочергово. Виконавці та замовники вбивства Катерини Гандзюк отримують заслужене покарання», ‒ сказав очільник СБУ Іван Баканов.

За результатами розслідування, у замовленні злочину підозрюються голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник-консультант депутата цієї ж ради Олексій Левін.

«За версією слідства, Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які призвели до її смерті. Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу. Слідчі СБУ повідомили підозрюваним, їхнім захисникам, потерпілим та їхнім представникам про завершення досудового розслідування. Всім сторонам надано доступ до матеріалів слідства. Після того як сторона захисту ознайомиться з матеріалами кримінального провадження, їх буде скеровано до суду для розгляду по суті», – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла понад 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопада минулого року.

Координатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін був засуджений до шести років і шести місяців позбавлення волі, а безпосередній нападник Микита Грабчук — до шести років в’язниці.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали по чотири роки ув’язнення, Віктор Горбунов — три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 27 Квітня 2020 17:20
СБУ може назвати підозрюваних, а визначити ХТО замовник чи виконавець тільки суд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus