USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

СБУ затримала «смотрящого» за Вінниччиною, який разом з бандою десяток років тероризував регіон

5 Жовтня 2023 14:12
Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала потужне злочинне угруповання, яке намагалось тримати в страху мешканців Вінницької області.

У результаті спецоперації затримано лідера банди – так званого «смотрящого» за областю, відомого кримінального авторитета на прізвисько «Комар», повідомляють в СБУ.

Крім нього, співробітники СБУ затримали ще двох учасників угруповання. Серед них – підсанкційний «кримінальний авторитет», який має вплив у кримінальному середовищі.
За даними слідства, зловмисники більше десяти років тероризували місцевих жителів та «вибивали» з них гроші за неіснуючі борги. Бандити діяли з особливою жорстокістю і поступово поширювали свій злочинний вплив на території регіону.
Встановлено, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім вимагали великі суми грошей за «мирне» вирішення спорів.

У разі відмови платити «данину» учасники угруповання погрожували потерпілим та їхнім близьким насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна.
Задокументовано, як лідер банди «Комар» та його поплічники вимагали з місцевого підприємця 20 тисяч доларів і погрожували вбивством, якщо він не сплатить гроші.

Читати ще: Підпалили будинок підприємців із Ковеля і кинули гранату: як розслідують справу

Співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час передачі першої частини «данини» у розмірі 10 тисяч американських доларів.
Під час обшуків за місцями проживання затриманих вилучено: вогнепальну, травматичну та холодну зброю; «боргові» розписки від потерпілих та чорнові записи з «обліком» сплачених грошей; великі суми готівки, одержані злочинним шляхом; мобільні телефони із доказами незаконних дій.

Наразі лідеру банди та її активним учасникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1234 Показати IP 5 Жовтня 2023 16:44
на фронт фартового фраєра
пан до 1234 Показати IP 5 Жовтня 2023 18:39
ваша правда, фартова пані
Аут до 1234 Показати IP 5 Жовтня 2023 19:49
Серіалів підорських передивився?
??? Показати IP 8 Жовтня 2023 22:20
Коли вже луцького Аслана посядять?
Еге до ??? Показати IP 23 Жовтня 2023 13:50
Десятками років "не бачать".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus