USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Секретар Луцькради порівняв попередній Кабмін з «совєтськими дембелями»

4 Вересня 2019 09:56
Дії колишнього кабміну призвели до того, що життя українців погіршилося.

Про це розповів виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 4 вересня.

Як повідомив під час засідання директор департаменту економічної політики Борис Смаль, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом січня-червня 2019 року призначили 17,4 тисячам домогосподарств (у січні-червні 2018 року відповідно 7 тисяч домогосподарств). Середній розмір призначеної субсидії в розрахунку на одне домогосподарство становив 794 гривні (у січні-червні 2018 року – 720,1 гривні).

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що збільшення у 2,5 разу кількості лучан, які отримують субсидію, свідчить про зубожіння містян.

На це секретар міськрад, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відповів, що це загальноукраїнська тенденція. Адже, мовляв, завдання минулого кабміну було підняття ціни газу. Вони знали, що люди не зможуть оплатити, тож замість зменшення ціни газу ухвалили рішення про обмеження тарифів.

«Кабмін Гройсмана були як дємбєля. У радянській армії була дідівщина, і дємбєля давали солдату рубль і казали йому принести їжі на п’ять рублів та ще три рублі решти. У нас дємбєля з кабміну Гройсмана робили те ж саме: ми знижуємо тарифи, а ви відшкодуєте, ми піднімаємо зарплати вчителям, а ви заплатите, ми не даємо гроші лікарям, органи місцевого самоврядування знайдуть гроші. Цифри лякають, але це не проблеми міста, це тому, що державою керували як дємбєля совєтської армії», - зауважив Григорій Пустовіт.

Він відзначив, що рівень життя погіршився загалом в Україні, але в місті немає проблем, які випадали б із загальнодержавного тренду. Ситуація у Луцьку краща, ніж в багатьох інших обласних центрах, до прикладу, у місті розвивається будівництво. Попри складну ситуацію, міська влада бачить перспективу та працює над нею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 4 Вересня 2019 10:04
В Ковелі скільки чесних контрабандистів? І всі живуть в особняках ,і мають субсидіі!
88 Показати IP 4 Вересня 2019 13:06
Блин!!! Все такие смелые стали!!!
Окс Показати IP 4 Вересня 2019 19:38
Та що Ви Пане Пустовіте говорите! Ви самі крутите тими тарифами то вліво, то вправо. До прикладу, гаряча вода в квітні була 107,70; в травні - 92, 80; в червні 74,60; а в липні знову 107, 70.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus