USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Сесія Луцькради скасовує рішення щодо звільнення Вусенко

6 Липня 2017 12:39
Депутати Луцької міської ради внесли пропозицію скасувати рішення, яким звільнили екс-секретаря ради Юлію Вусенко.

Про це стало відомо під час позачергової 27 сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, 4 липня апеляційний суд практично без судового процесу задовольнив позовні вимоги звільненої депутатами екс-секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко: спочатку суд не збирався реєструвати апеляційні скарги її опонентів, а під час слухання справи просто «забував» про них. Своєю чергою, депутат Григорій Пустовіт зауважив, «якщо суд триває 15 хвилин - це не суд, а фарс». Адже саме стільки часу вистачило львівським суддям, аби винести рішення.

З цим погодився і депутат Ігор Поліщук, який розповів, що весь процес був імітацією: під час так званого розгляду справи в головуючого вже був готовий повний текст рішення суду, тобто справа була вирішена ще до засідання. Хоча адвокатам і сказали, що повний текст буде готовий тільки в четвер.

А голова Волинської облради Ігор Палиця пояснив, що таким чином за вказівкою обраних осіб залякані суди замість народу обирають, хто керуватиме містом. Натомість всіх, хто намагається протистояти узурпації, називають російськими провокаторами та колаборантами.

Секретар ради Григорій Пустовіт під час сесійного засідання зауважив, що депутат Юлія Вусенко принесла в міськраду ухвалу апеляційного суду.

З його слів, цим самим суд загнав місто в патову ситуацію, і можливий такий варіант, що в раді буде 2 секретарі. Натомість, екс-секретар Вусенко не має підтримки більшості в раді, відтак, її повноваження будуть обмежені через те, що її не підтримують колеги по залу.

Натомість, аби «розрубати цей Гордіїв вузол», міська рада змушена прийняти рішення, яке дозволить міськраді працювати й надалі. Адже два секретарі міська рада мати не може.

Відтак, депутати пропонують проголосувати рішення щодо втрати чинності рішення ради від 15 березня 2017 року «Про припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко».

Також депутати звернуться до Верховної Ради щодо невідкладного призначення позачергових виборів міського голови у Луцьку.

Як зауважив депутат Аркадій Соломатін, на жаль, не депутати вирішують, кому делегувати повноваження секретаря, а суди.

«Може, ввести пряму владу Порошенка в Луцьку, хай напряму керує?» - риторично запитав депутат. Наразі в роботі сесії оголосили перерву, аби постійні комісії могли розглянути проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛУЧАНИН Показати IP 6 Липня 2017 14:18
Ну, піп..ц, скасуючи рішення про «Про припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко» депутати фактично підтвердять рішення судів двох інстанцій і в силі залишиться рішення ради про обрання її секретарем. У вАС що юристи тільки для того щоб зарплату отримувати, - цілковиті профани!!!
Анонім Показати IP 7 Липня 2017 07:13
Дістали своєю Вусенко Нам всім байдуже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus