USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд Вусенко проти Пустовіта: оголосили перерву до 24 квітня

5 Квітня 2017 18:24
Луцький міськрайонний суд розглядає справу екс-секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко проти депутата міськради Григорія Пустовіта, який підписав рішення депутатів про її звільнення, та до міськради - щодо поновлення на посаді.

Чергове судового засідання у позові екс-секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко відбулося 5 квітня.

Представник Пустовіта Віктор Веремчук повідомив про те, що він представлятиме інтереси нового секретаря Луцької міськради Ігоря Поліщука, якого залучили до справи як третю сторону. Представником у Григорія Пустовіта залишилась Наталія Андріяш.

На початку засідання Ігор Поліщук повідомив, що він має продовжувати переговори про недопущення відключення від газу котелень, і подав клопотання, щоб суд його відпустив. Суд задовольнив клопотання Ігоря Поліщука, тому до розгляду позову по суті приступили без його присутності.

Під час засідання Вусенко переконувала, що 15 березня в порядок денний сесії Луцької міської ради внесли питання про припинення її повноважень незаконно, оскільки це питання не було зареєстроване завчасно. "Земельна" комісія міськради, яка розглядала проект рішення того ж дня під час сесійної перерви, на її думку, не є профільною для вирішення цього питання. Крім того, з її слів, у рішенні комісії нема підпису секретаря комісії. А голосування за її відставку, переконує Вусенко, мало бути відкритим.

Ще одне порушення, вважає вона, - підписання Пустовітом рішення міської ради про її відставку. "Рада припинила мої повноваження як секретаря за недостатніх підстав, бо на мене поширюється Закон України про держслужбу", - зазначила Вусенко.

А 22 березня їй надіслали лист про те, що вона звільнена з роботи. В трудовій книжці дата звільнення - 15 березня, а ще є розпорядження від 16 березня про її службове відрядження на 17 березня. Юлія Вусенко вважає, що рішення про обрання Поліщука також було внесене з порушеннями, бо, мовляв, комісія, яка розглядала проект рішення, - не профільна.

Суддя Валентина Пушкарчук поцікавилася у Вусенко, як саме припиняли повноваження секретаря, і запитала, чи питання про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови вносилося на розгляд за 21 день. На що Вусенко відповіла, що скликання позачергової сесії передбачається регламентом. Вона підтвердила, що відповідно до письмової реєстрації на позачерговій сесії кворуму не було.

Григорій Пустовіт зауважив, що пропонував розгляд питання про дострокове припинення повноважень міського голови Миколи Романюка перенести на чергову сесію (коли був кворум). Він наголосив, що Вусенко не зібрала сесію з цього питання в 15 денний термін. На що екс-секретар міськради відповіла, що мала збирати позачергову сесію перед черговою, але її перенесли у зв'язку з трауром у Луцьку.

Представник Ігоря Поліщука Веремчук поцікавився, чи Вусенко підписала б рішення про її відставку. Але на це питання вона так чітко не відповіла. Та додала, що буцімто працювала відповідно до чинного законодавства.

Своєю чергою, представниця відповідача Наталія Андріяш попросила ознайомитися з новими долученими матеріалами: копією трудової книжки Юлії Вусенко, розпорядженням про відрядження, на яке посилається позивачка. Зокрема, як переконувала Вусенко, розпорядження про відрядження підписав заступник Юрій Вербич, хоча, як вдалося встановити, там стоїть підпис першого заступника Тараса Яковлева. Також позивачка з представниками переконувала, що звільнили її безпідставно. І не важливо чи це 2 листки чи 10, адже на них ґрунтуються позовні вимоги.

Також Наталія Андріяш повіомила, що також хотіла б ознайомитися з додатковими письмовими поясненням, на які посилалися представники позивачки.

Начальника юридичного відділу Луцької міської ради Олександр Рачков вважає оскаржуване рішення про дострокове припинення повноважень секретаря таким, що відповідає чинному законодавству. За рішення проголосували більшість депутатів, воно було опубліковане і набрало чинності. До слова, Рачков переконував, що якби Вусенко підписала б рішення про її ж відставку, то це суперечило б не лише вимогам антикорупційного законодавства, а й регламенту .

Натомість Юлія Вусенко заявила, що проект рішення візується в певному порядку секретарем, профільними начальниками та начальником юридичного відділу. Однак, відповів Рачков, в регламенті не визначено, хто після кого має ставити візи. А контролювати скільки віз на проекті рішення має секретар ради

Проте Вусенко наполягала, що має бути 4 візи на проекті рішення, але, з її слів, їх не було. Своєю чергою, Веремчук поцікавився, чому екс-секретар не внесла в порядок денний.

На що Вусенко відповіла, що голова "земельної" комісії вніс в порядок денний питання про дострокове припинення повноважень секретаря, і рішенні про це прийняли "з голосу". Проте депутат підтвердила, що саме вона поставила цю пропозицію на голосування, бо на неї буцімто чинили тиск. «Всі розуміли, якщо першим буде питання про дострокове припинення повноважень міського голови, то треба буде зібрати 2/3 голосів. Тому на мене здійснювали тиск», - виправдовувалась вона.

На що Григорій Пустовіт зауважив: головуючий повинен внести на затвердження сесії порядок денний. Більше двох годин депутати намагалися поставити на голосування порядок денний. «Якщо в депутатів немає питань до порядку денного, запропонованим головуючим, вони голосують за основу і в цілому. Якщо ні, то після голосування за основу вносять зміни в порядок денний, і голосують за зміни і в цілому. Крім того, у випадку, коли авторами рішень є депутати чи депутатські комісії, то секретаріат ради має збирати візи. Якщо секретар ради не дав розпорядження зібрати візи – то це її недоопрацювання. Депутати самі візи не збирають», - наголосив він.

До слова, Юлія Вусенко пропонувала вибірково переглянути засідання міськради, під час якого її звільнили.

Урешті, у зв’язку з закінченням робочого дня та клопотанням представників відповідача, суддя Валентина Пушкарчук голосила перерву в судовому засіданні до 10.00 24 квітня.

Нагадаємо, під час минулого судового засідання колишній секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко разом із своїми захисниками просила суд задовольнити їхні клопотання щодо збільшення позовних вимог.

Йшлося, зокрема, про залучення до розгляду справи третьої сторони, а саме – новообраного секретаря Луцької міськради Ігоря Поліщука без висунення ним самостійних вимог. Крім того, додатковою вимогою позову було поновлення Юлію Вусенко на посаді секретаря. Зрештою, позовні вимоги позивача збільшили, але Вусенко на посаді не поновили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вусенко Показати IP 5 Квітня 2017 17:43
Я за посаду не тримаюсь, але якщо мене не поновите на посаді, я всіх по судах затаскаю....
мадам брошкіна до Вусенко Показати IP 5 Квітня 2017 18:58
я а такая блин, такая-растакая, но мой поезд ушел ... ТУ-ТУ ........
dimon_petr до Вусенко Показати IP 5 Квітня 2017 19:59
Відстоювати свої права в судді ще нікому не заборонялось !!!
Никонор Показати IP 6 Квітня 2017 09:04
Вусенко то гн*ла баба, дайте їй віника і нехай летить до свого Садового, їм краще в двірники піти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus