USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шахтар» на виїзді переміг «Генк» у кваліфікації Ліги чемпіонів

3 Серпня 2021 22:55
Донецький «Шахтар» зумів здобути вольову перемогу над бельгійським «Генком» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. На пропущений у першому таймі гол «гірники» відповіли двома взяттями воріт у другій половині – 1:2. Матч-відповідь відбудеться у Києві.

Попри доволі непоганий темп стартових двадцяти хвилин гри, в обох команд були проблеми у фінальній третині поля. Першого удару в площину «Шахтар» завдав на 21 хвилині – Тете пробив у руки голкіперу. Невдовзі після швидкої атаки «гірників» та удару в ближній кут Соломона бельгійців вимушений був рятувати Вандервордт.

«Шахтар» набагато більше володів м‘ячем, але вивести когось з атакувальних футболістів на ударну позицію не виходило. Педріньйо мав дальню спробу, проте пробив над поперечиною. Натомість «Генк» реалізував чи не першій свій небезпечний момент: на 38 хвилині бельгійці перехопили м‘яч у центрі поля, а далі Іто навісив на велетенського нападника Онуачу, який точно пробив головою – 1:0.

На початку другої половини «Шахтар» очікувано більше володів м‘ячем, однак попри це «Генк» мав небезпечніші гольові моменти: на удар над поперечиною Майкона бельгійці відповіли ударом з розвороту Онуачу, однак Трубін не дозволив форварду оформити дубль.

А на 61 хвилині Педріньйо заробив пенальті, яке не надто впевнено реалізував Тете. Вандервордт ледь не парирував удар бразильського вінгера, але м‘яч все ж опинився у воротах – 1:1. Після пропущеного голу в господарів відкрилося друге дихання, і вони більше часу проводили в атаці, зокрема на 78 хвилині Трубін парирував удар Іто.

Попри перевагу бельгійців, на 81 хвилині «Шахтар» вийшов вперед: Марлос подав до штрафної на Ісмаілі, який скинув на Алана Патріка, а той з близької відстані відправив м‘яч у ворота – 1:2. Цікаво, що всі три вищезгадані футболісти вийшли на заміну в другому таймі.

Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу «Шахтаря» – 1:2. Матч-відповідь відбудеться 10 серпня на НСК «Олімпійський» у Києві.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus