USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Шахтар» здобув вольову перемогу над «Феєнордом» у Лізі чемпіонів. Огляд матчу

17 Жовтня 2017 23:46
Пропустивши гол на початку зустрічі, «Шахтар» відповів двома влучними ударами Бернарда та здобув вольову перемогу над голандським «Феєнордом» у третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів - 1:2.

Матч відбувся 17 жовтня на стадіоні Де Куйп у Роттердамі.

Перед матчем

Перед стартом групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» та «Феєнорд» називали командами, які будуть боротися між собою за 3 місце у групі, що дозволить грати у Лізі Європи, втім не так сталося, як гадалося – «Шахтар» у першому матчі переміг «Наполі», а в другому, продемонструвавши хорошу гру, поступився «Манчестер Сіті». Голландці взагалі ще не набрали жодного очка у групі, програвши два матчі поспіль «Манчестер Сіті» та «Наполі», тому сьогодні «Феєнорд» розраховував на перші набрані очки.

На внутрішній арені в останніх матчах команди продемонстрували різні результати – «Шахтар» у надважкому поєдинку переміг полтавську «Ворсклу» - 3:2, а «Феєнорд» не зміг перемогти «Зволле», зігравши у нульову нічию.

У голландців сьогодні не зіграли основні центральні захисники Боттегін та ван дер Хейден. Тренер донеччан Фонсека уже звик грати без травмованих Малишева і Кривцова та Даріо Срни, який потрапив у допінговий скандал.

Перший тайм

Вже на першій хвилині Боетьюс ледь не розписався у воротах «Шахтаря», втім його удар пройшов значно вище воріт. Буквально через миттєвість пробивав Йоргенсен - знову невдало.

«Феєнорд» значно агресивніше розпочав поєдинок, показуючи, що для «гірників» цей матч не буде легкою прогулянкою. На 7 хвилині Вільєна наважився на дальній удар, П'ятов відбив перед собою, а першим на добиванні головою зіграв Бергхюйс - 1:0.

Пропущений швидкий гол не надломив «гірників», які намагалися взяти м'яч під контроль, втім це в них не дуже виходило, оскільки при втраті м'яча роттердамці намагалися одразу вибігати у контратаки.

Донеччани намагалися тиснути на захист голандців і на 24 хвилині це втілилося у результат. Фред видав просто розкішний розрізний пас між двома центральними захисниками «Феєнорда» на Бернарда, який, вибігши сам на сам, обіграв голкіпера та Джонса та відправив м'яч у пусті ворота - 1:1.

Ще у першому таймі «гірники» намагалися вийти вперед: після швидкої атаки Марлос намагався вивести сам на сам Феррейру, втім захисники розгадали його задум перехопивши м'яч. Вже за миттєвість Феррейра забив, але арбітри зафіксували у нього положення поза грою, варто зазначити, що вони були праві.

На 42 хвилині після відскоку Феррейра завдав зовсім невлучного удару по воротах роттердамців, не віддавши на Степаненка, який був у значно вигіднішій позиції.

1:1 - саме з таким рахунком пішли команди на перерву.

Другий тайм

«Шахтар» з перших хвилин другої половини зустрічі активно пішов у пресинг. На 53 хвилині невисокий Бернард оформив дубль, головою розстрілявши ворота Джонса після навісу Бутка - 1:2.

П'ятов ледь не «начудив», віддавши заслабку передачу на Ордеця, проте останньому вдалося вибити м'яч.

Тренерський штаб роттердамців намагався посилити атаку, випустивши свіжого Тоорнстра замість Ньювкопа.

На 66 хвилині Тайсон ледь не вискочив сам на сам - Ель-Ахмаді змушений був фолити на бразильцеві.

За 20 хвилин до кінця зустрічі на поле вийшов Коваленко, який замінив автора дубля Бернарда, таким чином тренерський штаб «гірників» посилив центр поля, адже Тайсон перейшов на лівий фланг атаки, Коваленко грав на позиції «десятки».

На 75 хвилині сталося непередбачуване - Ракицький зірвав атаку роттердамців і отримав другу жовту. Тренерський штаб «гірників» одразу зреагував, випустивши замість нападника Феррейри центрального захисника Хочолаву. Останні 15 хвилин зустрічі «Шахтар» змушений був догравати вдесятьох.

Голандці намагалися вирвати нічию - Джованні Ван Бронхорст випустив на поле високого нападника Крамера з надією, що той зможе поборотися з захисниками «гірників».

Фред, обігравши декілька суперників у центрі поля, намагався розігнати швидку атаку, втім гравці «Феєнорда» перехопили м'яч - відчувалася нестача футболістів попереду у «гірників». На 85 хвилині Марлос ледь не зняв всі питання про переможця, але після входження у штрафну не зміг завдати прицільного удару неробочою правою ногою, пробивши вище воріт. Через дві хвилини Тайсон прострілив на Ковеленка, проте той замість удару пропустив м'яч - дивне рішення молодого гравця.

Команди відповідали атакою на атаку, «гірникам» важливо було не надто захоплюватися атакувальними діями, адже вони були у меншості.

Арбітр компенсував три хвилини. Тренерський штаб донеччан намагався збити темп замінами, дозволивши дебютувати у Лізі чемпіонів молодому Олександру Зубкову, який вийшов замість Марлоса. На 93 хвилині П'ятов витягнув неймовірно важкий м'яч після удару головою від Крамера.

Таким чином «Шахтар» здобув вольову перемогу над голандським «Феєнордом». Наступний поєдинок команди зіграють в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростилав Показати IP 18 Жовтня 2017 01:37
П‘ятов-красава! Шахтер - молодці!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus