USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Шахтар» програв «Ромі» та не зміг вийти до 1/4 Ліги чемпіонів

13 Березня 2018 23:45
Італійська «Рома» використала чи не єдину помилку в захисті донецького «Шахтаря», забивши єдиний гол у зустрічі на початку другого тайму, тож донеччани не змогли вдруге в історії вийти до 1/4 Ліги чемпіонів.

Матч відбувся 13 березня на Стадіо Олімпіко у Римі.

Перед матчем

Попри те, що в домашньому поєдинку донецький «Шахтар» переміг «Рому», у Римі «гірникам» не мало бути легко, адже перевага складала лише 1 гол, тож італійці повинні були з перших хвилин бігти вперед, аби забити швидкий гол, донеччани, своєю чергою, мали би стримувати стартовий натиск господарів поля.

Після попереднього матчу проти «Роми» «Шахтар» без особливих проблем перегравав своїх суперників по чемпіонату, відправлявши у їх ворота не менше ніж, три голи, не пропускаючи при цьому. Так по 3:0 були розбиті «Ворскла» та «Карпати», а кропивницька «Зірка» отримала в свої ворота 5 «сухих» м’ячів.

«Рома» ж програла «Мілану» 2:0, розібралася з «Наполі», яке бореться за чемпіонство з «Ювентусом», - 4:2, а в останньому турі Серії А вдома розгромила Торіно – 3:0.

Щодо сценарію гри, то експерти прогнозували, що «Рома» одразу ж побіжить забивати швидкий гол, але якщо «гірники» витримають стартовий тиск господарів, то їхні шанси на вихід до 1/4 значно зростуть. Українській команді потрібно було надійно грати в захисті, сподіваючись на контрвипади, організовані швидконогими бразильцями.

Варто зазначити, що в сезоні 2010/11 в 1/8 Ліги чемпіонів «гірники» пройшли «Рому», але в 1/4 програли майбутньому переможцю турніру «Барселоні».

Коуч «Роми» Еусебіо Ді Франческо, відзначив, що останнім часом в його команди

немає стабільності, але він виразив сподівання, що його команда відіграє стабільно всю зустріч, адже цей поєдинок не можна було провалювати. Своєю чергою, тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека, зауважив, що його команді потрібно практично ідеально зіграти в обороні, аби протистояти «Ромі», адже італійці намагатимуться не його команді комбінувати.

Перший тайм

Команди розпочали матч без розкачки – вже на 1 хвилині Наїнгголан відкинув на Джеко, котрий пробив в руки Пятову. Як і очікувалося, господарі почали активніше ніж «гірники». Втім, донеччани за перші 10 хвилин подали 3 кутових, що свідчило про високу активність їхніх флангів.

Лівий захисник «Роми » Коларов підключався до атаки, але його простріл перервав П’ятов, впевнено зігравши на виході.

Протягом перших 25 хвилин зустрічі «Шахтар» впевнено контролював все, що відбувалося на полі, не дозволяючи римлянам створити щось особливе попереду. На 27 хвилині Ісмаілі подавав на Феррейру, втім аргентинський нападник не зміг нанести акцентованого удару головою, а вже через миттєвість з-за меж штрафної удару завдавав Тайсон – вище воріт.

Факундо Феррейра міг відкривати рахунок на 33 хвилині, втім завдати хорошого удару йому завадив Фасіо, котрого він «обікрав» за миттєвість до удару.

За 4 хвилини на дальній удар наважився Перотті, але він виявився неточним. Наприкінці першої половини зустрічі Тайсон віддавав у центр штрафної на Феррейру, але останній не зумів зупинити м’яч, тож особливої небезпеки створити не вдалося.

Впавши у штрафній «гірників», Наїнгголан вимагав в арбітра вказати на «точку», але той був невблаганним, тож команди пішли на перерву з нулями на табло.

Другий тайм

В перерві тренери не стали проводити заміни, тож другу половину зустрічі команди розпочали у тих же складах.

Вже через 7 хвилин після старту другого тайму «Рома» відкрила рахунок у матчі – Стротман в дотик віддав розрізну передачу на Джеко, а той, вийшовши на побачення з П’ятовим, відправив м’яч у ворота повз нього – 1:0.

При такому рахунку далі проходили італійці, тож «Шахтарю» потрібно було йти в атаку, втім «гірники» ніяк не могли знайти шлях до воріт римлян. На 62 хвилині після скидки від Наїнгголана пробивав Джеко, але м’яч пролетів поруч зі стійкою.

«Рому» влаштовували цифри на табло цифри на табло, тож вони віддали ініціативу «Шахтарю», граючи на контратаках. На 67 хвилині Джеко протягнув м’яч кілька десятків метрів, але сил на точний удар не вистачило, до того ж йому заважав Ордець. 6 хвилинами пізніше удару завдавав Жерсон, але той же Ордець знову завадив футболісту італійців.

За 15 хвилин до кінця зустрічі тренерський штаб «гірників» вирішив ризикувати, випустивши замість Тараса Степаненка гравця більш атакувального плану Алана Патріка.

На 78 хвилині задача виходу до 1/4 взагалі виглядала нереальною, адже за фол останньої надії на Джеко червону картку отримав Ордець, вже за хвилину між гравцями обох команд сталася сутичка через те, що Феррейра штовхнув хлопчика, який подавав м’ячі.

Попри те, що донеччани залишилися у меншості, але все ж намагалися врятувати цей матч, затиснувши «Рому» на їхній половині поля.

У доданий арбітром час «гірники» влаштували навалу, але так і не зуміли забити, відтак «Шахтар» не зумів вийти до ¼ Ліги чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus