USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шахтарі на Волині страйкують 11 день

13 Вересня 2018 11:00
Гірники шахти №9 «Нововолинська» продовжують акцію протесту, вона триває вже одинадцятий день.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Шахтарі продовжують акцію протесту, страйк триває вже одинадцятий день.

«За словами голови первинного осередку НПГУ Василя Гури люди налаштовані рішуче і вимагають призначення нового генерального директора ДП «Волиньвугілля». Чи розуміє Міненерговугілля усю складність ситуації і готові її владнати?» - зауважив Волинець.

Він нагадав, що учора колектив шахти №9 «Нововолинська» пікетував адмінбудівлю ДП «Волиньвугілля», запаливши шини при вході. По обіді протестувальники завітали до кабінету в.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка. Гірники вимагали не звільняти директора шахти Володимира Юрківа. Водночас наполягли на тому, щоб заяву про звільнення написав сам Пилипюк, який є ставлеником "смотрящого" Андрія Венгрина. Вчора гендиректору стало зле, він втратив свідомість. Медики надали йому допомогу та госпіталізували до Нововолинської центральної міської лікарні.

Перемовини із протестувальниками продовжив заступник гендиректора Михайло Борсук. Однак компромісу знайти так і не вдалося, тож гірники пообіцяли знову прийти під будівлю ДП «Волиньвугілля».

"Профспілківці Незалежної профспілки гірників України шахти "Капітальна" висловлюють солідарну підтримку діям первинного осередку Незалежної профспілки гірників України Шахти № 9 "Нововолинська" на чолі з її головою Василем Гурою у їхній боротьбі за виплату їм заборгованої зарплати та подолання корупції у вугільній галузі", - йдеться на сторінці Волинця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 13 Вересня 2018 12:15
То нiчого не дасть, брати. Треба змиритися та терпiти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus