USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахтарі перекрили дорогу біля пункту пропуску «Ягодин»: яка причина

2 Грудня 2021 15:34
Представники громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів праці Волині» перекрили дорогу міжнародного значення на «Ягодин». Люди вимагають не вносити зміни до закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Про це повідомляє Суспільне.

Акцію протесту організували з 11 години ранку та триватиме вона до 16:00. Люди ходять по пішохідному переході неподалік від міжнародного пункту пропуску «Ягодин». Через кожні пів години протестувальники пропускають автомобілі та автобуси.

«На акцію зібралися більше сотні шахтарів», – розповів правоохоронець Володимир Солоненко.

Шахтарі виступають проти прийняття законопроєктів № 3663 «Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та № 2743 «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування».

Голова профспілкової організації шахти № 9 Нововолинська Василь Гура каже, що після прийняття цих законів пенсіонерам не виплачуватимуть соціальних виплат, так званого «регресу», який отримують шахтарі у зв’язку з виробничими травмами та професійними захворюваннями, а лише пенсію.

«Якщо до думки шахтарів-пенсіонерів не дослухаються, акції будуть масштабнішими», – каже Василь Гура.

На початок серпня 600 працівників шахти «№ 9 Нововолинська» чотири місяці не отримували заробітну плату. Заборгованість від квітня місяця складала понад 34 мільйони гривень. У середині серпня Волинь отримала майже 14 мільйонів гривень на погашення зарплатного боргу гірникам.

1 листопада гірники шахти «Степова», що входить до складу ДП «Львіввугілля» відмовилися працювати. Шахтарі вимагали погасити заборгованість із заробітної плати.

2 листопада на рахунки ДП «Волиньвугілля» надійшли 14, 5 мільйонів гривень на погашення заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучанка Показати IP 2 Грудня 2021 16:18
От яка українська натура. Якщо вам щось потрібно від посадовців, то їдьте під Верховну раду чи ще кудись, де знаходяться ваші кривдники. Але ж ні , потрібно нагадити перекриттям дороги таким же простим людям, аби їх , бідолах, "почули" і все вирішили. Як на мене, то учасників таких "акцій" потрібно штрафувати і ні в якому разі не виконувати їх вимоги. Оце буде справедливо. А то навчилися, ходуни, перекривати дороги.
До лучанки до лучанка Показати IP 2 Грудня 2021 16:52
А як на мене,то такі грамотні мають позицію аби не гірше мені.Нагадити таким як лучанка це означає вибивати свою зп на дорозі життя для таких як вона. Спробуй на схилі літ поїхати до верховної ради і там чогось добитися,при чому в шахту за тебе ніхто не піде.Ці люди вибивають свої зарплати за останні півроку,і будь які методи підходять.А от контрабандистам,баригам і всім приближеним які працюють на пункті Ягодин,півгодини затримки,це кінець світу. І як на мене,то саме таких як лучанка треба і штрафувати і навіть садити.Толерантності нуль по відношенню до людей які працюють фізично.А ви бариги їдьте в одну сторону і не повертайтеся.
Анонім до До лучанки Показати IP 2 Грудня 2021 17:45
Ви неправі. Це вам начхать на інтереси всіх, крім своїх. Претензії до влади - йдіть пікетуйте владу, а не ускладнюйте життя простим людям. У них життя й так несолодке.. А взагалі я б забрав той регрес у всіх, хто голосував за цю владу, Ото всім, хто голосував папріколу нехай би тішився.
Підозрілий до Анонім Показати IP 2 Грудня 2021 19:04
За поребрик,і там права качати.без права повернутися
Депутат Показати IP 2 Грудня 2021 16:29
Яким боком міжнародна дорога до цього....
Зуб за зуб ! Показати IP 2 Грудня 2021 17:48
А наступного разу, коли держава вже заборгує зарплату митникам, митники поїдуть в Нововолинськ, спустяться в шахту і будуть перешкоджати електропоїздам з вагонетками вивозити вугілля ! Отак, хай знають !
Коля до Зуб за зуб ! Показати IP 2 Грудня 2021 18:51
Митникам зарплата і не треба. Навпаки, треба щоб кожен митник в день платив в бюджет яку тисячу-дві доларів
НЕП Показати IP 2 Грудня 2021 19:13
Митарі в нерви впали, а шо якби шахтарі зірвали чергову доставку у Київ повний багажник общака ! То вам не шуточки ! Хоча, напевно, такі акції стали би добрим механізмом боротьби з хабарництвом і корупцією на митниці. А якщо би шахтарам ше дозволити всі взятки митників брати собі на зарплату - то би вдалось відразу два зайці вбили: і корупцію було би подолано, і заборгованість по зарплаті шахтарам було би ліквідовано !
ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Грудня 2021 19:21
Взагалі ця держава "странна". Возити вугілля з кінця світу (я маю на увазі ПАР) і не давати українським шахтарям роботи. Будувати 10 шахту в Нововолинську десятиліттям. Не розумію. Чесно.
лучанка до ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Грудня 2021 20:21
Бо вугілля з Нововолинська нікому і даремно не потрібно- одна негорюча порода. Для металургії потрібне коксівне вугілля, для ТЕЦ, якщо не помиляюся, теж не дуже підходить нововолинська порода. Тому і не рентабельні шахти, бо вугілля не підходяще. І закрити шахти було б правильним, а не тримати державі в збиток. Але що тоді робити з шахтарями, то питання .Наша ж держава позиціонує себе як соціальна.Тому і шахти не закривають, але і грошей не платять. То таке моє бачення, може, і помиляюся. Але тримати нерентабельну шахту в бідній країні-то занадто. По- правильному, то потрібно борги людям виплатити, шахту закрити, а шахтарям дати нову спеціальність і роботу.
Жителька Нововолинсь Показати IP 4 Грудня 2021 12:44
Правильно роблять що відміняють ті регреси,тому що їх мають все начальство шахт, а шахтарі які дійсно мають прохзахворювання не в спромозі їх виробити ,тому що немає грошей,так як зарплат їм по пів року не виплачують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus