USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Щасливий той, хто щасливий у себе вдома»: у Луцьку навчатимуть азів вдалого шлюбу

19 Грудня 2021 07:58
Відповідно до статистичних даних, з квітня цього року в луцькому РАЦСІ зареєстровано 301 шлюб та 205 розлучень.

Тож аби в майбутньому щасливих сімей у громаді побільшало, а тих пар, які хочуть розійтися, поменшало, у Луцьку відкрили Центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин. Там молодят навчатимуть головного – як побудувати щасливу родину та прожити у злагоді подружнє життя, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Олександр та Олена Юхимчуки у шлюбі двадцять років.

«Стосунки зав’язалися дуже природно. Просто покохали одне одного, – пригадують першу зустріч. – Ми працювали в одній організації і разом навчалися та їздили на практику. Багато часу проводили разом, це дало свої плоди».

Розповідають: за цей час пройшли чимало випробувань. Однак охоче поділилися секретом щасливих сімейних взаємин.
«Це три Р: розмовляйте, розмовляйте, розмовляйте… І тоді ви будете мати успіх, ви почуєте свого партнера», – каже спеціаліст у школі сімейного життя СФ «Центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин» Луцької міської ради Олександр Юхимчук.

Чоловік і дружина різні за характерами. Кажуть, найскладніше було, коли лише розпочинали подружнє життя. Довго вивчали одне одного. А нині щасливе подружжя навчає майбутні пари азів родинного затишку в центрі сім’ї.

«У нас була унікальна школа, що в ній навчалися люди, які тільки одружилися, пари, які мали трьох дітей, були ті, які мали повторний шлюб. І це нас підштовхнуло ділитися досвідом», – провадить Олександр.
«Школа сімейного життя покликана допомогти парі навчитися говорити про все. Ми будемо піднімати ключові питання, – додає спеціалістка у школі сімейного життя «Центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин» Луцької міської ради Олена Юхимчук. – Їх буде як мінімум сто для того, щоб пара могла проговорити й ухвалити рішення для себе, як вони будуть рухатися далі. Ми обговоримо такі питання, як відмінності одне від одного, залагодження конфліктів, взаємини з родичами».
Відкривати центр сім’ї прийшло багато людей, а також депутати Луцької міської ради. Серед них – Роман Кравчук. Чоловік переконаний: центр сім’ї та школа сімейного життя потрібні людям. Адже більшість пар будують свої родини наосліп, а потім неминуче постають перед вибором – зберегти сім’ю чи розлучитися.
«Я хочу щиро подякувати людям, які повірили в цю унікальну ідею у нашому місті, – зазначив він. – Щасливий той, хто щасливий у себе вдома. Це велика цінність, що відкривається школа сімейного життя і Центр медіації».

Центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин Луцької міської ради працюватиме за трьома напрямками: центр сім’ї, школа сімейного життя та робота з медіаторами, які допоможуть парі примиритися.

А головний рецепт сімейного щастя, за словами фахівців Центру, – не шкодувати часу одне для одного та спілкуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Не базікало Показати IP 19 Грудня 2021 09:18
Якщо через рік статистика не зміниться, то закривайте цю кантору.
Лучанин до Не базікало Показати IP 19 Грудня 2021 10:44
Статистика ще зміниться, бо йде тренд на збільшення відсотку шлюбів що розпадаються. І це не лише українські реалії. Тому хоч починання і десь логічне та потрібне (комусь таки допоможе), картини глобально це ніяк не змінить. Традиційні цінності відживають потрохи, пропадають (і тут в першу чергу не про орієнтацію), їм на заміну прийшли нові реалії та погляди. Сім'я перестала бути цінністю самою по собі, в місті та і в селі можна нормально прожити і самому / самій. Спробуй таке уявити років сто тому - смішно. Розлучення були і тоді, але суспільством без засудження сприймалися лише по певним, дуже вагомим причинам. Зради теж були, але до цього зовсім не як зараз ставились, зараз це вже майже норма, ну буває. Чесно кажучи, не дуже вірю в затію дітям які виросли з розлученою мамою, розповідати - що воно повноцінна сім'я. В них вже зовсім інша модель в голові, під назвою "нікому нічого не винна, роблю що хочу".
Дідо Показати IP 19 Грудня 2021 09:35
А моя баба не хоче зо мною розмовляти. Каже що я стара ненза.
ABC до Дідо Показати IP 19 Грудня 2021 11:54
Не слухай її. То вона стара порхавка. А ти - красава.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2021 12:24
загальний стан в країні зовсім не сприяє ні шлюбам, ні народжуванню/вихованню дітей.
Нострадамус Показати IP 19 Грудня 2021 13:07
Для того, щоб був результат, добре було б запрошувати сiмейнi пари, якi мають великий стаж щасливого сiмейного життя, щоб дiлилися своiм досвiдом
ABC до Нострадамус Показати IP 19 Грудня 2021 14:47
Великий стаж сімейного життя і щасливе сімейне життя - це дуже часто не одне і те ж. Багато людей є нещасними у шлюбі, але живуть і не розлучаються через безліч причин: немає куди іти, бо звикли, бо багато хто так живе (а дехто ще й гірше), бояться залишитися одні на старість, бо треба дітей піднімати, бо... бо... бо...
Коля Показати IP 19 Грудня 2021 15:35
Тільки збільшують кількість працівників міської ради. Скоро тендер на крісла знов будуть оголошувати. Скільки можна. Може хай ще курси проводять, що сексу до шлюбу ні ні. Дебіли блд як казав Лавров.
Вася до Коля Показати IP 22 Грудня 2021 15:23
Дебіл - це той, хто Лаврова цитує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus