USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ще одна країна заморозила активи Ахметова

10 Січня 2018 10:15
Суд Амстердаму заморозив акції компаній відомого українського олігарха Ріната Ахметова, які є зареєстрованими у голландській юрисдикції – йдеться про ДТЕК і "Метінвест". Таким чином у Нідерландах виконали рішення Кіпрського окружного суду за справою "Укртелекому".

Про це йдеться в рішенні суду Амстердама, повідомляє 112.ua.

Так, виконуючи рішення Кіпрського окружного суду, згідно з яким були заморожені активи власника групи ЅСМ Ріната Ахметова на суму 820 млн дол. у справі "Укртелекому", 5 січня суд Амстердама ухвалив рішення про заморожування акцій компаній підприємця, зареєстрованих у голландській юрисдикції. Рішення стосується компаній Metinvest і DTEK.

Зокрема, у документі зазначається, що заморожено всі акції SCM Management B.V, DTEK Management B.V., DTEK B.V., DTEK Grids B.V., Metinvest B.V., Premium Household B.V.У прес-службі СКМ, що належить Ахметову, своєю чергою зазначили, що не мають інформації "про якісь нові позови до компаній Групи СКМ, окрім позову на Кіпрі".

"Наскільки ми розуміємо, що наявна у вас інформація стосується формального виконання ухвали кіпрського суду на території Нідерландів. Наша позиція щодо самого визначення суду на Кіпрі є викладеною в заяві від 5 січня", – зауважили у компанії олігарха.

Також представники СКМ додали, що активи групи продовжують працювати в звичайному режимі.

Нагадаємо, 9 січня окружний суд Нікосії(Кіпр) заборонив Ахметову витрачати на свої потреби більше, ніж 20 тисяч євро в місяць.

5 січня цей же суд заморозив активи Ріната Ахметова на суму 820 млн доларів. Таке рішення було прийнято за позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління "Родовід банку" Денису Горбуненку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 10 Січня 2018 11:48
чому Голландія це може зробити, а Україна ні? тому що олігарх олігарху глаз не виклює. на цьому й закінчується весь псевдопатріотизм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus