USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що говорять українці про кандидатуру Зеленського на пост президента

2 Січня 2019 10:59
Комік Володимир Зеленський в новорічну ніч оголосив про те, що йде в президенти. На камінг-аут глави «Вечірнього кварталу» бурхливо відреагували соцмережі, українські політики й політологи.

Детальніше про передвиборчі плани й перспективи Зеленського і про його реальний зв’язок з Ігорем Коломойським повідомляє Страна.

Володимир Зеленський напередодні новорічного виступу Петра Порошенка заявив про свій намір подати свою кандидатуру на пост глави держави. В результаті канал 1 + 1 відклав спіч президента і переніс його за північ.
«Плюси» належать Ігорю Коломойському, якого пов’язують з висуванням Зеленського. Тому такий ефірний кульбіт багато хто сприйняв як свідомий тролінг президента на старті виборчої кампанії.

І, хоча Порошенко ще не оголосив про своє бажання балотуватися, він явно нервує з приводу Зеленського – комік обходить його по всіх рейтингах. І робить ще більш проблематичним вихід нинішнього гаранта до другого туру.

На камінг-аут глави «Вечірнього кварталу» відреагували соцмережі. Першими кинулися в атаку на коміка «порохоботи». Думка решти аудиторії розділилася. Частина гаряче підтримала наміри Зеленського йти на вибори, інші ж повні скепсису, відчуваючи у всій цій історії якийсь підступ.

Реакція захисників Порошенко

У таборі чинного президента поява Зеленського було сприйнята з роздратуванням – з причин, викладених вище. І соратники Порошенка, і ті блогери, хто його прямо або побічно підтримує, висловили незадоволення висуненням шоумена.

«У цю новорічну ніч шлю найщиріші побажання самого мерзенного й гидкого каналу 1 + 1, в цілому, і блазневі Зеленському, зокрема. В репости запрошуються всі, хто це підтримують», – написав радник гаранта Юрій Бірюков.
Не менш експресивно відреагував телеведучий «5 каналу» Віталій Гайдукевич:

«Якщо Беня проплатить за голу ж...пу, «плюси» покажуть замість новорічного поздоровлення глави держави голу ж...пу. Ну ок, Коломойський – сволота, але бульшість людей на каналі це схвалили. 2019 – рік візуалізації покидьків. І новорічна ніч тільки початок. Епоха цинічних виродків«.
У відповідь на істерику з президентського табору гендиректор «плюсів» Олександр Ткаченко заявив, що Порошенко злякався.

«Знаєте, адже все-таки віртуальний світ не дарма так названий. І коли вас, а в даному випадку на мене, атакує навала ботів – як би хотілося себе стримувати й не реагувати. Але я ж знаю, хто господар цих ботів, часто вже не існуючих людей, а просто акаунтів. І ось це дивує», – написав він у Facebook. І додав, що Порошенко, мабуть, злякався.

«Ви що, злякалися, Петро Олексійович, що на горизонті з’явився хто розумніший, ніж ви? Ви розлютилися, що на його думку не впливають ні гроші, ні олігархи, ні канал, а тільки думку людей? Ви так мучитеся, тому, що гроші він не крав ні у народу, і не обманював партнерів? Так, Зеленський – інший. і так – новий. і мені часто не подобається. і що? Але прийміть цей світ таким який він, є, а не живіть в віртуальному», – зазначив гендиректор каналу.

«Ми – в «тєліку», – знаємо який цей світ. Тому що любимо і цінуємо свого глядача, і намагаємося дотримуватися цінностей, через які сталися події в 2014», – резюмував Ткаченко.
Юрист Андрій Портнов взагалі не бачить проблеми в тому, що Зеленського показали раніше Порошенка.

«Деякі ЗМІ висловили невдоволення, що один з телеканалів показав Зеленського замість новорічного поздоровлення Порошенка. Не бачу ніякої проблеми. Якщо в Новий рік будуть показувати кожного злодія, державного або військового злочинця з несвіжим колгоспним пафосом і десятитисячним залишковим «Прощавай», доведеться тиждень всіх вітати», – написав Портнов у себе в Telegram.

«У мене таке враження, що після виступу Вови З. Петя П. знову оголосить воєнний стан ?!

Або потрапить до психіатричної клініки», – пише блогер Олексій Кучеренко.
У той же час політолог Володимир Фесенко вважає, що як би не ставитися до Порошенка, але повага до символів держави має бути завжди.

«Уявімо собі, що замість Президента країну починають вітати політики і олігархи: на «Інтері»- Фірташ або Бойко, на ТБ «Україна»- Ахметов, або Ляшко з Вілкулом, на Ньюсван і 112-му – Медведчук і т.д. В символічному плані це буде означати початок розпаду єдиної країни на окремі інфо-політичні феоди.

Якщо Зеленський раптом стане Президентом, то його новорічний демарш зіграє проти нього самого, тому що таку ж неповагу можуть проявляти і до нього. Тому справа не в Зеленському або в Порошенку, а в необхідності дотримання неформальних правил та ритуалів, що зміцнюють країну. Якщо їх порушувати, то країна розсипеться.

Демарш на «Плюсах» різко посилить конфліктність виборчої кампанії, яка і без того все більше нагадує політичну війну всіх проти всіх. Такий характер кампанії буде істотно знижувати легітимність і самих виборів, і майбутнього президента».


Хто захищає Зеленського

У Мережі досить багато людей підтримали нового кандидата.

Основні мотиви підтримки наступні:

– Зеленський – нове обличчя в українській політиці. Він не забруднився в темних схемах.

– Всі інші політики набридли. Нехай прийде хтось зовсім новий.

– Зеленський – ефективний управлінець, який з нуля побудував великий і дуже успішний бізнес («Квартал», зйомки фільмів).

– Зеленський – людина помірних поглядів, тому він справляє враження такого політика, хто зможе закінчити війну й припинити порушувати теми, які розколюють суспільство.

– Зеленський – просто класний хлопець, який близький до народу й знає народ.

«Кілька питань до рефлексуючих: це Зеленський стояв біля витоків створення «Партії Регіонів» і працював міністром у Януковича? Це Зеленський продовжував вести бізнес в Росії під час війни, і саме його Путін назвав «інвестором російської економіки»?

Це Зеленський підняв ціну на газ в 10 разів, і в 5 разів на електрику? Це при Зеленському в тюрмах сидять більше 8000 українських військовослужбовців і жодного високопоставленого корупціонера?», – пише блогер Максим Іванищев.

До слова, Зеленський таки вів бізнес з Москвою після початку війни – але про це нижче.
Піарник Альона Шолом теж вважає, що за Зеленським менше негативного шлейфу, ніж за Порошенком.

«А до чого вся ця істерика й крики «Світ зійшов з розуму»? Чим він вам не подобається?

Зеленський – юрист за освітою, а у нас в країні, я вважаю, юридична освіта в кожного громадянина взагалі повинна бути базовою.

Зеленський не притягувався, не судимий, ні в кого не вкрав, навіть ні в одному гучному скандалі не замішаний: з легкістю пройде будь-яку, господи прости, люстрацію.

Зеленський і його команда самі підняли «95 квартал» від нікому невідомого гумористичного колективу з провінції і гастролюючого по провінції до найуспішнішого, популярного і затребуваного шоу країни.

А, ну так, шоу. Вас напевно бентежить, що Зеленський – гуморист? Так а 40-й президент США Рональд Рейган був актором, і ви подивіться що він тільки не грав. І нічого, ми ж всі хочемо, як в Америці, правда?

І як в кіно ми хочемо. Як в кіно «Слуга народу», звичайно, не буде, але і, знімаючи кіно, він через себе це все пропустив і хоча б має уявлення як все повинно бути (чого не скажеш про інших).

Хоча я вам як піарник в цілому і політконсультант зокрема по секрету скажу: якщо вони вкинуть грошей в устаткування з гастролями і просто провезуть цей свій фільм і покажуть по селах, його і без того чималий стартовий рейтинг виросте як мінімум удвічі».
Екс-нардеп Володимир Полочанінов вважає, що Зеленський – цілком придатна кандидатура на посаду президента України.

«Подивився стрічку новин в перший же день нового року і стало смішно. Чому? Тому, що ті, хто не вважав перебором мати мером столиці боксера і його можливий похід у президенти, раптом, стали вважати перебором заяву на президентство артиста. Серйозно?! Ну давайте по порядку.

1. Верховний головнокомандувач. Найсильнішою армією світу керує шоумен Трамп. Уже керує чотири роки майже і нічого. Чому? Та тому, що керує не він, а генерали – військові які цьому навчені. Тому, до речі, всі наші військові успіхи (якщо такі є) як і невдачі (Іловайськ, Дебальцево, склади, пацани потрапили в полон у Керченській протоці) – це не Порошенко, справедливості заради, а генштаб і Міноборони.

2. Корупціонер. Ну тут нічого обговорювати. Зеленський просто незайманий постукав у двері борделю, у якому Порошенко дослужився до бандерши.

3. Освіта? Зеленський – юрист, який закінчив КНЕУ, а не Академію держуправління заочно. Як наш прем’єр наприклад і деякі його міністри. «Лікар-смерть» з двома мінімум паспортами вас не напружує, канонічні ви наші?

4. Self made. Від початку і до кінця. Поза політикою, поза корупцією й поза логікою нашої країни. Може бути успішним навіть в Україні й Росії, не віддаючи частку силовикам, чиновникам і не будуючи успіх на бюджетних коштах. Унікальна якість й унікальний проект.

5. «Мотузок Бені». Смішно слухати ці звинувачення від 52% тих, хто проголосував за шнурки Фірташа і Ахметова. Чий кандидат Зеленський стане зрозуміло вже дуже скоро, ну зовсім скоро, ну от як тільки стане зрозуміло хто фінансує кампанію. Чиї гроші – того й кандидат. Народний президент це не про для кого, а про чий. Ось і подивимося.

6. Немає програми і немає команди. Серйозно?! Хто чесно вважає це вкрай важливим зробіть просто видих. Без гугла назвіть три пункти програми вашого кандидата або партії на минулих виборах і хоча б першу п’ятірку, не кажу про десятку. Ну як, вийшло? Так ось ви або неадекватні у вимогах, або не таке вже велике значення це має при виборі.

7. Не знає, як працює система. Я вам скажу, що я наприклад знаю, як працює. Дуже добре знаю. Але чи є це знання корисним і потрібним для зміни країни? Ні! А якщо є тільки це знання, тоді взагалі краще людини до кабінету президента і навіть міністра не підпускати! На завершення допису на захист критичного мислення хочу зауважити головне. Зеленський, створюючи шоу або кіно, зміг підібрати і правильних авторів, і виконавців, і,найголовніше, зробити правильний маркетинг. Це складові успіху.

А тепер питання: Так чим такий підхід відрізняється від того, що потрібно зараз в Україні на шляху до успіху? Збирай кращих авторів законів, підбирай кращу команду виконавців – міністрів, пояснюй доступно свої дії людям, не кради і вперед. Українці самі країну на руках винесуть в лідери в Європі і можливо в світі. Адже винесли в 2014 у війні».
«Ось ці пихаті крики – Президент-актор, це дуже смішно. Звичайно Президент повинен бути актором. Актором з великої літери. Має уособлювати. А всі інші повинні займатися своїми обов’язками. Тими, що записані в законах і Конституції. Генеральний Прокурор, Голова СБУ, глава Нацбанку, Прем’єр, і тощо.

А коли Президент сам намагається виконувати всі ці керівні функції, призначивши на ці та багато інших пости акторів, що зображують діяльність, це дуже сумно.

Особливо, коли він сам паршивий актор, але переконаний, що геній», – вважає блогер Макс Бужанський.
«Володимир Зеленський – хто завгодно, але тільки не «клоун». Комедіант, бізнесмен, «проект Коломойського», але тільки не гордовите «клоун», кинуте з міною кавалера Ордена підв’язки Мадам де Бровари. Перед тим як назвати Зеленського клоуном, подумайте про те, що цей «клоун» продав свій серіальний формат студії Фокс. Не буряк на колгоспному полі, не вкрадений шматок газової труби і не субсидовані державою курячі тушки. Зеленський створив український креативний продукт, отримав міжнародне визнання і заробив багато грошей. Мабуть і більше, ніж багато кавалерів коли-небудь бачили й побачать.

Не називайте Зеленського клоуном, якщо хоч раз реготали над його етюдами в «95-му кварталі». Не називайте його клоуном тільки тому, що злякалися того, що наступний політичний сезон пройде не під тими ж тухлими пиками і посиланнями. У вас вкрали брехливі сльози? Відібрали право жити в 17 столітті? Позбавили святого трихвилинного споглядання шаблонних фраз по всіх каналах?

Вам страшно, тому що світ остаточно змінився. Ним керує не канал, ним керують інфлюенсери, вплив яких обчислюється кількістю передплатників, а не ботів, армією фанатів, а не рабів.

2019 буде зовсім іншим. І це буде рік по зовсім іншим, новим правилам», – вважає маркетолог Олександр Смирнов.
Кому й чому не подобається Зеленський

У той же час, чимало є негативних оцінок щодо Зеленського (причому не тільки від «порохоботів»).

Основні негативні тези можна звести до кількох пунктів:

1.Зеленський – маріонетка Коломойського. І якщо він стане президентом, то до влади прийде не «нове обличчя української політики», а стара і добре знайома всім особа Коломойського, який руками Зеленського почне вирішувати свої проблеми (забере у держави «Приватбанк», «Укрнафту» та інше).

2. Зеленський нічого не розуміє в держуправлінні, хтось його може уявити головнокомандуючим?

3. Зеленський говорить про мир. Чи не здасть він Україну Путіну?

4. Зеленський тільки втілюється «голубом миру», а насправді він націоналіст і його політика не відрізнятиметься від політики Порошенка.

5. Зеленський в своїх перших політичних заявах вже встиг наговорити багато неправди, що ставить під сумнів те, що він щиро хоче змінити країну на краще.

6. Навіть якщо Зеленський насправді щиро хоче виправити на краще ситуацію в країні, у нього це просто не вийде, так як у нього немає команди, досвіду в політиці, а один в полі не воїн.

На першому місці звичайно ж йдуть постійні натяки на його зв’язку з Коломойським.

«Невидима діамантова рука направляє Україну на комедійний шлях розвитку. Ігоре Валерійовичу, у вас Зеленський відклеївся», – пише журналіст Жан Новосельцев.
«Найважливіший момент в симуляторі Зеленського – його інтегрованість в систему русофобської і взагалі людиноненависницької влади в Україні. Адже питання не тільки в його ляльководі Коломойському, який публічно пишається своєю причетністю до подій 2 травня, але готовий їх повторити, причому явно по всій Україні», – пише для сайту «Політнавігатор» політолог Олег Хавич.

Блогер Анатолій Шарій випустив цілу серію відеоблогів з розбором інтерв’ю Зеленського Гордону. Зокрема, Шарій заявляє, що Зеленський говорить неправду, коли стверджує, що перестав працювати з Росією після початку конфлікту на Донбасі.

Журналіст згадав, що в 2016 році вийшов фільм «8 кращих побачень» за участі Зеленського, який транслювався в РФ і знімався вже після початку війни.

Також Шарій нагадав, що спільно з РФ Зеленський знімав серіал «Свати», який заробляв в основному на російській аудиторії і був заборонений до показу в Україні тільки в 2018 році.
Чи вдасться Зеленському стати президентом?

Глава Комітету виборців України Олександр Черненко скептично налаштований щодо перемоги Зеленського:

Забудьте про Зеленського. «Телевізор» без «поля» і мотивованих членів комісій ніколи не давав пристойного результату на виборах.

Роботяга з ахметовського меткомбінату може скільки завгодно бути за Зеленського, але на виборах проголосує за Ляшка або Вілкулу.

Таксист-бомбила буде вам скільки завгодно їздити по вухах, що Зеленський «всім покаже», але на ділянку просто не дійде.

Дезорієнтований і втомлений, але думає виборець сьогодні за Зеленського, тому що не бачить нікого гідного серед . Але коли кампанія від віртуальної прийде до змістовної, побачить всю глибину порожнечі.

Гумові кульки здуваються швидко. Мильні бульбашки лопаються ще швидше.

Зеленський буде навіть не третім".
А ось журналіст Іван Яковина бачить у Зеленського непогані перспективи.

«Розумні, розважливі і вдумливі люди, яких я поважаю, в один голос заявляють, що цього не буде, оскільки обрання цієї людини президентом – щось із серії гумористичних шоу, динозаврів й інопланетян. Швидше за все, вони мають рацію. Але. Я думаю, що Зеленський запросто може перемогти.

Загальноприйнята точка зору свідчить, що різнокаліберним лицедіям і клоунам не місце в політиці, там повинні працювати тільки «серйозні люди». Категорично не згоден з цим твердженням. Найуспішніші політики – обов’язково в значній мірі артисти. Будь-якого (яку) візьміть – і знайдете в них помітний артистичний дар. Більше того, в усьому світі в останні кілька років визначення кандидата «клоуном» – це майже запорука успіху його виборчої кампанії. Трамп, Дутерте, Босонару, Сальвіні – всі звідти. Навіть улюблений багатьма Макрон в першу чергу – прекрасний шоумен. (Президент він, як з’ясувалося, ніякий).

І пояснення цьому явищу є.

В демократіях лідерів зараз вибирають надмірно широкі (на мій погляд) народні маси – люди, надто розбещені увагою до себе. Накрутіші корпорації планети платять космічні гроші, аби тільки захопити і розважити покупця, переконавши його купити свій продукт або послугу. Це як батьки, які часом змушені розігрувати цілі вистави, аби переконати вибагливу дитину з’їсти будь-що корисне, але несмачне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 2 Січня 2019 11:08
Ткаченко - це той , що пропихав жінку Медведчука на "танці з зірками" ігноруючи симпатії глядачів і команди?
Ігор Показати IP 2 Січня 2019 11:32
Бути президентом - не кіно знімати .
Сергій до Ігор Показати IP 2 Січня 2019 12:10
А шо цукерки робити?
Анонім до Ігор Показати IP 2 Січня 2019 13:39
Якраз всі президенти які були то тільки кіно і знімали!!! Толку ніякого!!! А він нормальна розумна молода людина!!!
! до Анонім Показати IP 4 Січня 2019 20:17
Это просто позор какой то, а не кандидат.
Анонім Показати IP 2 Січня 2019 11:48
Зеленський президент- кращого кандитата нема!!! Хватить тих старих брехунів і крадіів, за 25 років нічого незробили, тільки пики понапихали!
Гоги Авасян Показати IP 2 Січня 2019 13:17
Единственный раз когда пойду голосовать и мой кандидат это Зеленский, причина ну если экономику не вытянет, то хоть от души поржем )
За УПА до Гоги Авасян Показати IP 3 Січня 2019 14:10
Вар`ят?
дівчина Показати IP 2 Січня 2019 14:38
Зеленський найкращий президент з тих, хто буде балатуватися!!! Треба зміни для країни. Але ще цікаво програму Зеленськго почитати! Хочеться щоб корупція була поборена, але які зміни чекати на краще від Зеленського? Люди вже зачекались коли корпцію буде подолано хоча б частково, коли будуть в тюрмах крадії нашої казни і наших людських грошей? Чому тільки субсидіантів "строго" так слідкують а там де реально гроші великі то там все чесно?! Нинішня влада ніякої корупції не подолала а очолила корпцію !
перехожий Показати IP 2 Січня 2019 14:44
Це технічний кандидат.
Крабсі до перехожий Показати IP 2 Січня 2019 16:19
Це якраз реальний кандидат. Там більше нормальних то і немає
Для до Крабсі Показати IP 4 Січня 2019 20:19
Для посади директора шапыто, вын найкращий кандитдат. Вже одного клоуна в парламент провели (шляшко), ще одне позорище в президентах хочете ?
Українець Показати IP 2 Січня 2019 17:59
"Докотилась Україна до самого краю...!Але впевнений,що ми вистоїмо і не дамо повернути країну в східному напрямку.Президент відповідає за оборону,нац. безпеку і зовнішню політику і тому думай добре виборцю головою і не "ведись" на маніпулятивні технології.Слава Україні! і мудрим людям.
1234 Показати IP 3 Січня 2019 19:26
Поки що маємо розмови, не маємо повідомлення про реєстрацію Зеленського кандидатом у президенти. Поки що виникає запитання про Шевченка, який в одній партії з Коломойським чи в одній політичній команді. Але якщо Зеленський зареєструється і почне ганяти по Україні, то виникає думка про домовленість Коломойського з Порошенком, бо Зеленський – це геморой з менінгітом для Тимошенко, Бойка і Гриценка.
Іван Показати IP 4 Січня 2019 17:54
1+1 - це той канал, де провінційний не дуже освічений хлопчина робить собі кар'єру шляхом незаконного втручання у кар'єри інших людей у програмі "Інспектор. Міста"? Тоді зрозуміло.
Анонім Показати IP 5 Січня 2019 01:08
Рейган до президенства был 13 лет губернатором Калифорнии.Зеленский,конечно,что то свежее,но у него нет админресурса и он просто смешное растягивание голосов,которые недостаются Пете.Люди,скок можно в сказки верить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus