USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Що робити, якщо вручили повістку не за місцем прописки

28 Квітня 2023 07:47
Якщо військовозобов’язаному вручили повістку не за місцем проживання і реєстрації, йому не обов’язково ставати на облік у військкоматі іншої області.

Про це «Українській правді. Життя» розповіли адвокат юридичної фірми «Міллер» Андрій Новак та адвокатка, керівниця волонтерського руху «Адвокати ЗСУ» Євгенія Рябека.

«Якщо ви перебуваєте тимчасово, проїздом, у відрядженні, їдете до родичів, варто повідомити це і пояснити, що у вас немає обов’язку ставати на облік саме в цьому регіоні, районі, місті. Тому вимога з’явитись до нового ТЦК не відповідає приписам законодавства», – каже Новак.

За словами юриста, якщо така ситуація трапиться, насамперед варто показати військово-обліковий документ – військовий квиток, приписне, тимчасове посвідчення.
У цьому документі вказано військкомат, де людина стоїть на обліку.

Адвокатка Євгенія Рябека каже, що якщо людині видадуть повістку на блокпості, коли вона кудись їде – це не буде порушенням законодавчих норм.

Однак якщо людина їде у відрядження, то у неї мають бути певні документи, які це доводять і де вказано терміни відрядження.

Тож військовозобов’язаним варто мати з собою повний комплект документів і пред‘явити їх тому, хто вручає повістку, а також пояснити, що після повернення додому ви прибудете до військкомату.

Якщо видали повістку на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), медкомісія проходиться за місцем обліку.

Після медкомісії, якщо військовозобов’язаний придатний до служби і має висновок ВЛК, йому можуть видати мобілізаційне розпорядження.

Утім, такі «повістки» точно не вручають на блокпостах, наголошує адвокатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 28 Квітня 2023 09:01
МОЖЕШ ПІТИ НА ВІЙНУ, АБО ЗАСТРЕЛИТИСЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОПИСКИ.
Сергій Показати IP 28 Квітня 2023 10:43
Порвати і в мусорнік !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus