USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Що ж насправді робила міліція у пологовому будинку?

22 Квітня 2011 08:48
Одне з двох: або головного лікаря цього закладу дійсно підозрювали в отриманні хабара, або просто натякнули таким чином, щоб звільнив місце комусь іншому.
– Можна ж усе робити цивілізовано! – Михайло Токарчук намагається виглядати спокійним. – Комусь треба це крісло, скажіть: «Михайле Михайловичу, на посаду головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку ми уже знайшли іншу людину. А ви залишитеся працювати простим лікарем». Чому я не залишаю лікарської практики? Бо ніщо не вічне, у тому числі будь-яка посада. Можна ж було? Можна. Але не такими ж методами!
«Такі» методи, про які говорить головний лікар одного з найкращих в Україні бюджетних пологових будинків, – це проведення обшуку приміщення і виїмки документів закладу та особистих речей співробітниками ВДСБЕЗ України у Волинській області у супроводі спецпідрозділу «Беркут» в обідню пору минулого четверга.
Як це було: версія Токарчука
– Як правило, я приходжу на роботу о пів на восьму, – каже головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук. – Обходжу усі відділення та реанімацію, щоб на свої очі побачити усе, про що йтиметься на п’ятихвилинній нараді. Згодом, о пів на дванадцяту, завершив операцію. Потім – щоденна поточна робота з пацієнтами, у тому числі іногородніми. За законом я як лікар зобов’язаний надати допомогу будь-кому у будь-якій ситуації. На першу годину дня вирішив заїхати до начальника міського управління охорони здоров’я Федора Кошеля, щоб поговорити про ремонт даху приміщення жіночої консультації. Сів у службову машину, виїжджаю з території пологового будинку, назустріч мені – особистий автомобіль одного міліціонера, котрого я знаю, у машині – він та ще один пасажир, його звати Сергій. Ці двоє метрів за п’ять від будки пологового будинку зупиняють мою машину, вискакують зі своєї, відкривають двері мого службового автомобіля з боку водія, виривають ключі від авто з гнізда запалення, відкривають двері з боку пасажира, тобто з мого. Ззаду їде машина ДАІ, далі – «Беркут». Кажу: хлопці, якщо щось треба, йдемо до мене в кабінет. Йду в їхньому супроводі та супроводі співробітників «Беркута» до свого кабінету, наче якийсь злочинець. Зайшли. Кажуть: хочемо оглянути місце події. Якої події? Взяли понятих, котрі перед тим випили. Кажу: я усе своє життя присвятив наданню людям медичної допомоги, в юридичних тонкощах не обізнаний, але чи не маю я, бува, права, щоб усе те, що ви робите, ви робили у присутності адвоката? У відповідь до кабінету люди в цивільному запросили співробітників «Беркута». Кажу: шукайте, якщо так, мені немає що приховувати. Вони почали викладати все з барсетки. Там були долари і гривні: 100 моїх доларів, ще якісь гривні, 300 доларів і 400 гривень – мого сина. Я мав купувати за ці гроші ноутбук. Зрештою, я маю право носити з собою грошові кошти? Безперечно.
– Спочатку йшлося про те, що вони подивляться лише барсетку, – продовжує Михайло Токарчук. – Коли вивернули барсетку, але так і не побачили там тих тисяч доларів, на які, мабуть, розраховували, стали перевертати усе в кабінеті. Брали папери УЗД жіночого таза, навіть деякі мазки. Забрали журнали прийомів, деякі посадові інструкції, телефонний записник. Зняли усе на камеру. Була у гаманці тисяча гривень на квартплату. Усі гроші забрали. Подивилися, чи є гроші у кишенях медичного халата. Не знайшли у халаті нічого, крім авторучки. Постало питання про те, що мені треба поїхати в обласне управління внутрішніх справ. Кажу: я поїду, коли дочекаюся адвоката. Вони мені: ні, без адвоката. Я ж не буду з беркутівцями штовхатися, щоб мені руки заламували, які, можливо, ще комусь допоможуть. Кажу: покажіть мені ту заяву, де написано, що я вимагав хабар, чи ордер на обшук, чи хоча б якісь інші папери. Єдине, що дізнався: люди у цивільному були з відділу боротьби зі злочинністю.
– Відділ Державної служби боротьби з економічною злочинністю?
– Я у злочинностях не розбираюся. Посвідчення мені показали лише на мить, навіть не встиг прочитати. Старшого групи звати Сергій. В обласному управлінні внутрішніх справ ми були приблизно о третій годині дня (я навіть не пам’ятаю, чи то на третьому поверсі, чи на четвертому). Сказали, що покажуть відео, де я начебто десь щось брав. Нічого не показали, тільки забрали мої гроші. Тримали мене в управлінні аж до тих пір, поки закінчився робочий день у прокуратурі, щоб я не міг написати скаргу. Ніяке звинувачення не прозвучало. У прокуратуру я таки потрапив, написав заяву. Мені в прокуратурі сказали: ідіть працюйте, треба буде – ми вас викличемо. Повернувся до пологового будинку, одразу ж пішов у реанімаційне відділення.
– Ви казали, що знаєте правоохоронця, який машиною перекрив вам виїзд. Звідки?
– Рік тому оперував його дружину. Дружина і дитина звідси виписалися здоровими, цілими і неушкодженими.
– Тобто мотивів особистої помсти тут немає?
– Не знаю. Я нікому нічого не винен, у тому числі цій людині. Я 30 років працюю лікарем, але нікому ніколи не казав, що це коштує стільки-то, а це – стільки-то. Я не маю ніякого відношення ні до чужих грошей, ні до муніципальної каси. Гроші з муніципальної каси йдуть у міський бюджет. Тому що сьогодні неможливо прохарчувати людину за ті 4 гривні, які виділяє бюджет, за 5 гривень надати медичне забезпечення чи прийняти у жіночій консультації за 17 копійок. Повторюся: незважаючи на мінімальне фінансування, ми нікому у допомозі не відмовили. На кожній з нарад кажу: «Ніколи ні з кого нічого не вимагати! Не дозволяю цього ні собі, ні вам!» Людина, котра до мене приходила, Шевчик, вона моя землячка, з Черча Камінь-Каширського району. Її дитина знаходиться у важкому стані в реанімації пологового будинку. Вона до мене заходила, каже: «Михайло Михайлович! Я хочу потрапити в реанімацію до своєї дитини». І оцю Шевчик вони три години мордували: «Кажи, що ти в його кабінеті давала йому гроші». А як вона скаже, що давала, якщо цього не було? Тримали жінку, аж поки в неї не почалася істерика. Ото поки ту Шевчик тероризували, доти і мене тримали в міліції. Наступного дня ця жінка навіть до дочки прийти не змогла – настільки її психологічно подавили.
– Вам не пояснили, чому прийшли до вас із візитом не о 8-й ранку, а в обідню пору?
– Напевно, вважали, що за цей час я зберу значну суму за те, що госпіталізую людей по відділеннях.
Зацікавило навіть УЗД малого таза
Наступного дня після затримання, 15 квітня, головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук пише доповідну на ім’я начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федора Кошеля: «Співробітниками УМВС України у Волинській області було вилучено у моїй присутності, але без моєї згоди: три історії пологів; висновки УЗД малого таза пацієнтки; журнал обліку надходження вагітних у стаціонар, журнал обліку надходження гінекологічних хворих у стаціонар».
Далі йде перелік вилучених медичних документів, користування якими могло б допомогти за потреби зареєструвати навіть власний пологовий будинок: «Вилучено статут закладу (оригінал); колективний договір (оригінал); мою посадову інструкцію (оригінал); контракт з Луцькою міською радою (оригінал); журнал реєстрації прибуткових касових ордерів муніципальної каси. Місцезнаходження перелічених вище документів мені не відоме, вони є необхідними для нормальної роботи закладу».
Кримінально-процесуальний кодекс, до якого неодноразово читача повертатиме адвокат Михайла Токарчука Сергій Величко, гласить, що виїмка оригіналів первинних фінансово-господарських та (або) бухгалтерських документів проводиться лише за вмотивованою постановою судді.
– Цих постанов мій підзахисний не бачив з однієї простої причини: її не було. Втім це не єдина імперативна стаття Кримінально-процесуального кодексу України, яку того дня, перебуваючи у Луцькому пологовому клінічному будинку, порушили співробітники УМВС України у Волинській області, – каже Сергій Величко. – Ще одна із безлічі порушених статей КПК України говорить, що при проведенні обшуку або виїмки в установі другий примірник протоколу виїмки та опису вручається представникові установи, тобто Луцького пологового клінічного будинку. Ніхто з адміністрації пологового будинку другого примірника протоколу не отримав
Що було у кабінеті головного лікаря?
Що ж відбувалося у кабінеті Михайла Токарчука – огляд обстановки та обставин події (подія, яка того дня, на думку співробітників правоохоронних органів, нагадаю, могла мати місце, – отримання головним лікарем хабара) чи обшук і виїмка документів пологового будинку та особистих речей громадянина України Токарчука М. М.? Це питання для співробітників міліції та прокуратури мусило б бути настільки ж актуальним (з точки зору оцінки того, що відбулося 14 квітня), як для героя Шекспіра – його «Бути чи не бути?».
Чому? Огляд події допустимий без постанови судді, виїмка речей, як уже було сказано вище, – ні. Та й не тільки тому. «Зверну увагу, – далі йдуть твердження, на яких Сергій Величко робить особливий акцент, – що навіть огляд житла та іншого володіння особи, а барсетка та гаманець, безперечно, є володінням, власністю Михайла Токарчука, також проводиться виключно за вмотивованою постановою судді. І ще. Огляд того місця, де, на чиюсь думку, відбулося отримання хабара, проводиться слідчим, у нашому випадку – слідчим прокуратури, адже такі злочини, як хабарництво, – у підслідності прокуратури. У мене є достеменна інформація, що того дня у кабінеті головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку були представники ВДСБЕЗ України у Волинській області та співробітники «Беркута», але немає інформації, що були присутні також слідчі прокуратури, – каже Сергій Величко. – Відсутність слідчого прокуратури у такому випадку – ще одне порушення норм Кримінально-процесуального кодексу».
– Співробітники УМВС України оглянули речі мого клієнта, не пред’явивши постанови судді. Не пред’явивши постанови судді, не тільки перетрусили, а й вилучили його особисті речі. Без постанови судді вилучили оригінали первинних фінансово-господарських документів. Другого примірника протоколу обшуку та виїмки особистих речей не було вручено Михайлу Токарчуку як особі, у якої проведено обшук та виїмку. Представникові установи, тобто Луцького клінічного пологового будинку, не було вручено другого примірника протоколу обшуку, проведеного в установі, і опису вилучених в установі речей. Я стверджую, що 14 квітня 2011 року, перебуваючи у Луцькому клінічному пологовому будинку, співробітники УМВС України у Волинській області порушили практично усі статті Кримінально-процесуального кодексу України, виписані у главі 16-й («Обшук і виїмка») та главі 17-й («Огляд, освідування, відтворення обстановки та обставин події»), – говорить Сергій Величко. – Та головна проблема навіть не у тому, що у громадянина України Токарчука грубо і незаконно відібрали (а з огляду на те, що сталося, слів я не підберу) його особисті речі. Головна проблема не тому, що було порушено КПК. Річ у тім, що знехтували самою Конституцією, адже було грубо порушено конституційне право громадянина України та недоторканність його власності, особистого майна. Свого конституційного права на адвоката, на захист своїх конституційних прав і свобод як громадянина Михайло Токарчук добився лише тоді, коли матеріали та речі, зібрані (а точніше, відібрані) співробітниками міліції 14 квітня, було передано у прокуратуру. І я сподіваюся, що прокуратура діятиме за законом, зокрема Законом України «Про прокуратуру», статті 5 та 6 якої гласять: функції прокуратури – у тому числі нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство; принцип діяльності – захист прав і свобод громадян, усунення порушень закону, від кого б вони не виходили, поновлення порушених прав і притягнення до відповідальності осіб, які допустили ці порушення. І прокуратура дасть належну оцінку зібраним матеріалам та діям працівників міліції.
Ознаки злочину чи ні? Триває перевірка
З достовірних, але неофіційних джерел стало відомо, що 15 квітня матеріали щодо Михайла Токарчука співробітники ВДСБЕЗ, виконавши вимогу підслідності, передали до прокуратури міста Луька, аби та приймала рішення по суті. Але згодом, того ж дня, прокуратура Луцька передала їх у прокуратуру Волинської області.
– Передусім для мене було важливо з’ясувати, у якому статусі перебуває мій клієнт, – каже адвокат Михайла Токарчука Сергій Величко. – Єдине, про що ми можемо зараз говорити, – відбувається перевірка. Ніяких звинувачень Михайлові Токарчуку (принаймні на момент написання матеріалу. – Авт.) не висунуто. Я як адвокат не бачив жодного документа, який підтверджував би ознаки злочину за статтею «хабарництво». На момент нашої розмови (на момент написання матеріалу. – Авт.) у мене немає об’єктивної інформації, процесуальних документів, які б стверджували, що порушено кримінальну справу чи то за фактом, чи то проти конкретної особи – Михайла Токарчука. Нині прокуратура області визначає, а отже, поки що не може дати відповіді , є підстави для порушення кримінальної справи чи немає, – завершує розмову адвокат головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Сергій Величко.
Коли необхідно перевірити повідомлення про злочин, перш ніж порушити справу, така перевірка здійснюється прокурором (у нашому випадку) в строк не більше 10 днів. Далі кримінальна справа або порушується, або ( це у нашому випадку виглядає більш імовірним) у її порушенні буде відмовлено.
…Кому цей галас навколо головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку був потрібен? У випадку, якщо Михайла Токарчука таки виживуть з посади головного лікаря, припускаю можливість, що він потрібен був його наступнику.
Ігор ЧУБ, «Віче-інформ»


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Якунович Показати IP 22 Квітня 2011 09:13
Чи написали заяви на кожні неправомірні дії міліції? По кожному порушенню нехай проведуть перевірку. З цієї розповіді видно що порушень хватає з головою. І мені здається, що "докази добуті незаконним методом в суді не розглядаються"
людина Показати IP 22 Квітня 2011 09:30
то, певно, жінка того міліціонера, коли лежела, в пологовому, і бачила, як і скільки токарчук брав. а потім і здала.
Знаючий Показати IP 22 Квітня 2011 09:36
З повагою відношусь до лікарів, однак спробуйте поставити вагітну жінку на облік не сплативши благодійний внесок від ста грн. Плюс вагітні бігають багато що купляти самотужки. Не хочу кидати тінь на самого підозрюваного, з ним не довелось мати справу, однак методи роботи благолійників при медицині викликають багато запитань.
Роман Показати IP 22 Квітня 2011 10:28
Ну, скажем так, я маю двох синів, два рази народжували у нашому пологовому, так, внески платили, всяку ерунку купували. Але, як на мене, це не злочин. Краще я сам все буду купувати, і платити лікарю, чим мою дружину та дітей будуть безкоштовно обслідувати та лікувати. Тут вина не лякаря, а держави, яка довела лікарів (та й викладачів) до того, що їм доводиться просити. Єдине, що можу сказати, що міліція як завжди поступита "по закону". Ось де справжні сукі, які виконують за гроші замовлення.
Небайдужий до Роман Показати IP 22 Квітня 2011 17:02
під час даної події можна було добустити набагато менше порушень ніж виявилося насправді. Навіть вказівки з верту толком виконати не можуть. І за що їм гроші платять? Бездарі...
@ Показати IP 22 Квітня 2011 11:34
Ага,ті міліціонери чи хто там те виконував, отак самі собі вирішили, ану поїдем та демонстративно влаштуєм "солодке" життя головному лікарю. Смішно. Явно ж це було узгоджено з керівниками цих структур, тільки тепер хтось буде крайній, а хтось чистий.Токарчук далеко не пересічний громадянин, а доволі помітна і відома людина в Луцьку і з тієї ж касти керівників,отже щось не поділили між собою, бо як правило "ворон ворону око не виклює".
БІ Показати IP 22 Квітня 2011 11:56
Ганебна спроба "захисників закону" розправитися з лікарем. Людей заставляють виживати, принижуватись і отримувати ці подяки. А як їм вижити? Розпочали б з прокуратури та себе. Нудить від цієї боротьби з корупцією......
Яна Показати IP 22 Квітня 2011 12:22
У нас переважна більшість отримує такі ж зарплати, як викладачі і лікарі, але виконують свою роботу без додаткової оплати. Чому з аналогічної зарплати ми зобов"язані доплачувати лікарям чи викладачам, бо їм не вистачає і це вважається нормальним? Особисто я, людяного, добросовістного, безкоштовного лікаря ще не зустрічала
Мягенька до Яна Показати IP 28 Квітня 2011 15:33
як завагітнієте - зверніться до Токарчука)))) приємного знайомства з "першою" для вас людяною і добросовісною людиною - лікарем ;)
:))) до Яна Показати IP 24 Травня 2011 20:52
Якщо Ви отримуєте таку з/п як лікар чи викладач,то 100% є допомога батьків чи ще когось або інші доходи.Інакше не вижевеш,а ще треба дітей ростити і в ін. закладах офіційно без дод. плати-питання вирішувати.
я Показати IP 22 Квітня 2011 13:10
народжувала в нашому пологовому і мені ніхто не казав що треба за щось платити і тим більше скільки.сама віддячувала після пологів лікарю,по власній ініціативі.А благодійні внески платять ті що з району,бо вони мають народжувати в липинах,а це міський родддом,де місця не вистачає і міським жінкам,і фінансування не йде на іногородніх,так що не тре жалітися ідіть в липини і там народжуйте.
Стрийко Показати IP 22 Квітня 2011 14:02
Я так і думав, що це справа рук УБОЗа. Хто знає, як поживає бідолаха-погорілець, він же заступник начальника? Купив вже нову машину??
* Показати IP 22 Квітня 2011 14:06
До Знаючого внески від ста сплачують жінки без луцької приписки
Знаючий Показати IP 22 Квітня 2011 17:24
Я більше двадцяти років живу в квартирах по найму. А податки сплачую (бо працюю) в Луцьку. То, що Конституція і закони побоку???
911 до Знаючий Показати IP 22 Квітня 2011 19:33
Бюджет медустанови складається з розрахунку на кількість населення,що зареєстроване в м.Луцьк.
Мягенька до Знаючий Показати IP 28 Квітня 2011 15:39
це до Шиби... Він видав наказ не ставити на облік іногородніх (після того, як вся Україна почала їхати в Луцьк народжувати). ТОму було прийняте рішення за добровільно-примусову оплату ставити на облік без луцької прописки. За всі гроші з каси Токарчук відчитується... 2 роки тому, здається, він розповідав, що купили за кошти тих внесків. Там апаратура для реанімацій, апарат подачі кисню для новонароджених, які самі дихати не можуть, чи яким треба власноруч "запускати" легені і ще по відділеннях апаратів накупили. Претензії?
Журналіст Показати IP 22 Квітня 2011 19:22
Менти будь-кого зроблять винним. Підкинуть купюри, покладуть при обшуку наркотики, відібють нирки, щоб "злочинець" підписав зізнання, підвісять вверх ногами чи розіпнуть, як Христа, затиснуть між двері те тіло, про яке писати не прийнято, натягнуть на голову протигаз і дадуть "подихати" цигарковим димом. Є написані цілі книги про тортури в ментярнях і вязницях. Там людей мало. Вони самі давно стали злочинцями в законі. Там працюють цинічні провокатори, залишені всяких рефлексій і жорстоко націлені на потрібний їм результат. Щодо нашої доблесної медицини, то нам необхідно терміново зруйнувати створений деякими невтомними і прикормленими журналістами образ лікаря-хабарника, негідника, невігласа, ворога людського роду. А ще медицині сьогодні заважає працювати жахливий кадрових голод. Головне завдання головного лікаря районної лікарні - заставити персонал виконати роботу безплатно. Для чиновників - економія, для санітарок і медсестер - рабська і принизлива праця. До революції земський лікар отримував 180 рублів при ціні дійної корови 7-8 рублів. Мав добротне відомче житло з прислугою і кухаркою. Ганьба! До чого ми скотилися!? Якби Клімчук годину походив в райлікарні, то йому самому знадобилась би невідкладна медична допомога. Токарчук, тримайся. Люди знають, в кого золоті руки і чого вони варті. А справжні журналісти завжди з тобою!!!!!
Луно Показати IP 22 Квітня 2011 20:05
ЦЕ РОБОТА РОМАНЮКА. ЙОГО ПОЧЕРК ЗїДАТИ НЕУГОДНИХ ЛЮДЕЙ ЗАЛУЧАЮЧИ МЕНТІВ!
Мягенька до Луно Показати IP 28 Квітня 2011 15:43
Пан Клімчук має зуб (точніше має причину для цього зуба) на Токарчука і от починає його крутити, як гадає більшість... хоча вини Токарчука в тому "зубі" немає... але когось же ж треба засудити, аби легше жилося....
няня до Луно Показати IP 29 Квітня 2011 10:28
Цілком з Вами згідна!! Щось дуже схожий почерк і по справі Дячука Рустама, директора ДКП "Луцьктепло".
Колишній міліціонер Показати IP 22 Квітня 2011 20:31
Чуб, ти такий лауреат всіх "Людей року" і завжди з Данилюком писав про міліцію, про те, як вони люблять рибалку і полювання, яких жінок люблять чи не люблять, які ягоди їдять, а які не їдять, з ким сплять і не сплать, а протилежну сторону (ментів) не вислухав. Чому? Працюєш як за совєтів - в одні ворота. Настав час відвикати від комуністичної журналістики. А ще й "заслужений"? Заслужений чиновницько-мінтярський журналіст.
))) до Колишній міліціонер Показати IP 23 Квітня 2011 18:53
протилежна сторона 14 квітня тікала від аверсівської камери так, що іскри летіли. дійсно, чому б так?
Колишньому міліціонеру Показати IP 23 Квітня 2011 16:01
Так колеги Чуба питали - і що сталось? http://volyn.com.ua/index.php?rub=33&article=0&arch=1224 не хочуть коментувати, бо немає їм що сказати...
SVIT Показати IP 23 Квітня 2011 20:33
Господи. як же це нагадує сфальсифіковану справу начальника освіти Калуша. Бридко і гидко за наші "правоохоронні органи". А начальники цих органів будують хати з мармуровими колонами під Луцьком і розводять благородних оленів на своїх гектарах.
Бармалєй Показати IP 23 Квітня 2011 21:42
Ну хто тут ще розповість про чесних альтруїстів-лікарів? Ви певне у іншому світі живете, де не платять анестезіологу 200грн, хірургу від 100доларів за операцію, лікуючому невропатологу від 200 грн за курс у стаціонарі, за консультацію спеціалісту від 100грн
!!! до Бармалєй Показати IP 24 Травня 2011 15:25
І при такій "шалено високій " оплаті лікарям,вони живуть у звичайних квартирах і не будують будинки з мармуровими колонами!Та й не знайшли ані в одязі ані в чомусь іншому грошей,які певним людям не дають спокійно жити.Цікаво якби так до іншого керівника закладу несподівано прийти з перевіркою,скільки б то хабарів можна вилучити.Іпро всіх по-черзі написати в пресі.Ото б народ розважився!!!Про Токарчука ніхто б і читати не став,бо що в нього знайшли протизаконного!
Лікар до Бармалєй Показати IP 25 Травня 2011 10:15
Бармалєю.Напиши в якому медзакладі по таких розцінках ти платив.Я хочу там працювати.
немовля Показати IP 25 Квітня 2011 12:53
Бармалєю А ти в лісі виріс, під кущем народжений безкоштовно?????
z Показати IP 26 Квітня 2011 12:53
Пологовий будинок державний, отже там послуги лікарів повинні бути бекоштовні! За медикаменти і харчування повинні платити в касу, а на руки отримувати чеки. А лікарів з "золотими руками" ніхто не примушує працювати в державному закладі, будь ласка відкривайте приватні платні клініки чи кабінети, встанвлюйте ціни, кожен буде знати і обирати в міру своїх можливостей йти в безкоштовну державну лікарню, чи в платну приватну, а не бачишно мусиш платити лікарю в кишеню, бо йому не вистачає, а він професіонал. Чомусь не спішать приватизуватись та легалізуватись. Професіоналізм професіоналізмом, ала брали беруть і будуть брати, так що янгола, благородного, безкорисливого рятівника роду людського з головного лікаря робити не треба.
Мягенька до z Показати IP 28 Квітня 2011 15:58
А хтось каже про оплату лікареві в карман? я двічі народжувала і не знаю такси... і за всі оплати маю чеки... якщо вам друг/кум/сват допоможе в важливій для вас ситуації фраза "з мене причітається" вилітає одразу... і віддячуєте ви тому хто вам допоміг. тільки зазвичай своїм бутилкою. а тут люди в пологовому якщо вважають за потрібне - віддячують за рятування життя дітей і онуків, тим, чим мають... одні сиром, молоком, сметаною. Інші дорогим коньяком і цукерками. Треті, якщо мають можливість дають фінанси, аби лікар сам обрав, що для його сім'ї важливіше - сметана, коньяк чи шматок хліба... а прайсу, як в церквах за молитви, на пологовому немає... Бо він ДЕРЖАВНИЙ і там все безкоштовне... а розрахунки людей, які вважають себе в боргу перед лікарем, за його роботу - це вже їхня особиста справа... Не плутайте хабар, примусове стягнення грошей і людську, щиру подяку, якою б вона не була... це не ваше діло, що хто кому і за що ДАРУЄ. А наш пологовий на стільки державний, на скільки держава його утримує... якщо ви хочете аби ваша дружина харчувалася за 4 грн в день, оглядалася використаними рукавичками (бо держава їх не виділяє) і підтиралася газетою (бо навіть туал. папір не надається державою) то не платіть нічого... ваш вибір і від вас ніхто нічого не вимагатиме... а якщо хочете, щоб дружина була як і всі, то купіть будь ласка те, що потрібно ДЛЯ НЕЇ і про чек не хвилюйтеся... там їх видають... ;) покажіть пальцем хто бере за медикаменти і харчування в нас в пологовому, собі в кишеню. мені навіть за голочку для аналізу крові з пальця приносили чек, якщо купували самі.
мама до z Показати IP 26 Травня 2011 10:39
до z.Безкоштовно народжували при первісно-общинному ладі,і в наш час є такі екстримали що вдома народжують але рівень смертності і ускладнень теж відповідний.Для жінки,яка народжує в роддомі-велике щастя потрапити до такого професіонала,янгола,благородного,безкорисливого лікаря як Токарчук М.М.Багато жінок Луцька щиро вболівають за те,щоб Токарчук залишився на своєму місці,це в наших можливостях подякувати такому лікарю.А хто хоче у приватну клініку-будь-ласка.Тільки їм теж важко виживати через таких скупердяїв які вимагають халяви.
:))) Показати IP 24 Травня 2011 15:38
Згідна з Мягенькою.Так було би справедливо,щоб кожен мав право вибору.Хочеш народжувати в нормальних умовах-забезпечуй собі їх,не хочеш-візьми ручку і листок паперу і розпиши собі чим ти зможеш скористатися за ту суму,яку виділяє держава на одну жінку на день.Якщо влаштовує-то вперед і не плакатись що держава погано забезпечила.Це і є те безкоштовне,тільки на безкоштовному я не згідна виживати-це нереально.
Любов Показати IP 8 Листопада 2011 23:12
Побільше б таких лікарів , як пан Токарчук ...В нас люди такі-для їх добре зроби , а вони тобі " свиню " підсунуть...Державу виніть ,свій вибір на виборах , а не тих хто хоче щось добре для нас зробити.Хіба може бути щось дорожче за здоров"я і життя дітей та їх мам ...Треба боротися за таких лікарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus