USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Щоб запустити новозбудовані очисні біля Світязю, треба ще 4 млн грн

22 Жовтня 2021 09:27
Роботи з каналізування населених пунктів біля озера Світязь, які виконуються у рамках реалізації транскордонного проекту, завершені на 97%. Для того щоб їх запустити в роботу, необхідні кошти на підключення до електромереж.

Під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради депутати ухвалили рішення про внесення змін до Регіональної екологічної програми «Екологія 2016 – 2022». Зокрема, мають спрямувати 400 тисяч з обласного бюджету та 200 тисяч з бюджету Шацької селищної громади на підключення до електромережі новозбудованих об’єктів каналізування у Шацьку, селах Гаївка та Мельники.

Нагадаємо, на Волині реалізовується проект «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Загальний бюджет проекту – 6,4 мільйона євро. Проте, зазначає голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук, тут не передбачені кошти на підключення до електромереж.

«Є три окремі очисні споруди у селі Світязь, Шацьку і селі Пульмо. Торік спільно з облрадою і Шацькою районною радою підключили Світязь, цього року хочемо підвести лінію і збільшити потужності у Шацьку. На це треба 600 тисяч. Об’єкт у селі Пульмо – найбільш дорогий, бо очисні розташовані далеко від села і озера, щоб не створювати екологічних проблем. Туди треба проводити лінії електропередач. Тільки будівництво ліній вартує 3,4 мільйона», – пояснив він напередодні сесії під час засідання комісії з питань екології.

З його слів проект практично завершений, залишилося доставити обладнання. Але для цього треба взяти техумови та підключити обладнання до електромереж. Досі генпідрядник працював на генераторах. Якщо не підключити до мереж – проект не вдасться реалізувати, бо навіть випробувати обладнання не вдасться.

Зрештою залишки природоохоронного фонду в сумі 400 тисяч гривень вирішили спрямувати саме на цей об’єкт, щоб підключити до електромереж очисні споруди у Шацьку. Ще майже 200 тисяч виділяє Шацька громада.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Шацький депутат Показати IP 22 Жовтня 2021 09:48
Якраз залив фундамент мого нового десятиповерхового котеджу на Гряді і гроші закінчились, виділіть ще 4 мільйони.
Нептун Показати IP 22 Жовтня 2021 14:25
Ага, якраз в Пульмо бідні власники садівничого масиву, які задля прожиття мусять городину на продаж вирощувати вкрай потребують централізованих мереж водопостачання і каналізації ! Скоро буде потреба туди і газопровід підвести у їхні теплиці ! За кошти бюджету звичайно ! Не переплутали, панове, випадково береги ? Ти, владо, приймай приймай такі рішення - народу треба, щоби дурь каждого била відна ! Під вибори такий фактаж дуже актуальний !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus