USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Щоби прогодувати тварин, Луцький зоопарк потребує 49 тис. грн щотижня. Як допомогти

16 Травня 2022 19:37
Тиждень харчування тварин вартує Луцькому зоопарку як мінімум 49 тисяч гривень. Ідеться лише про витрати на їжу для мешканців звіринця. Окрім того, зоопарк має поточні витрати, як-от оплата комунальних послуг чи виплата зарплати працівникам.

Щоби Луцький зоопарк міг самостійно покривати всі витрати, ціна на вхідний квиток мала би становити близько 300 гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Ціну на квиток у звіринці піднімати не хочуть, бо розуміють, у якій складній фінансовій ситуації нині опинилися українці. Зоопарк, однак, не відмовляється від допомоги небайдужих.

У цілому в Луцькому зоопарку мешкають понад 2000 тварин. На денний раціон для улюбленців тут витрачають 7000 гривень. Нові труднощі принесла повномасштабна війна, адже до 15 березня звіринець узагалі не приймав відвідувачів.

«Війна, яка зараз триває в Україні, навіть на таких підприємствах, як наш зоопарк, залишає свій відбиток. Ціни на харчі для тварин зросли. Деякі навіть не можна купити, тому що їх зараз не завозять в Україну. Ідеться про корм, вітаміни для великих папуг, лампи для обігріву рептилій», – розповіла директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.
Таке скрутне становище застало звіринець у Луцьку вперше за останні десять років роботи.

«Ми не відмовляємося від жодної допомоги. Відвідувачі можуть приносити моркву, буряк, горіхи, хлібобулочні вироби, м’ясо, курячі продукти… Зараз стало трохи легше, адже з’явилася зелена трава, тож купувати її, аби прогодувати тварин, уже не потрібно. Ми самі косимо траву, також нам її привозять… Ведмеді прокинулися зі сплячки і до липня вони мають набрати жировий запас, щоб гарно увійти в сплячку в зимовий період 2022-2023 років. На день їм, наприклад, потрібно п’ять мішків горіхів. Люди несуть те, що мають. Нам дуже приємно», – сказала Людмила Денисенко.

Нещодавно керівництво зоопарку дізналося про збір коштів для луцьких тварин на приватну картку «волонтерки». Встигли зібрати 27 тисяч гривень. Працівники звіринця вчасно зреагували, тож гроші вдалося переказати на офіційний рахунок Луцького зоопарку. Тому працівники звіринця закликають відвідувачів не надсилати кошти на особисті рахунки, лише – на рахунок, вказаний на сторінці зоопарку у Facebook та при вході до звіринця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus