USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Щомісяця видурювали в людей до 2 млн грн: у Луцьку викрили шахрайський call-центр

23 Жовтня 2023 15:32
Кіберфахівці Служби безпеки заблокували у центрі Луцька діяльність шахраїв, які під виглядом інвестування у криптовалюти, цінні папери та інші активи привласнювали гроші громадян України та іноземців.

Щомісяця ділки видурювали у людей до 2 млн грн, інформують в СБУ.

Зловмисники створили в обласному центрі власний call-центр, який нараховував 20 операторів. Він мав чітку ієрархічну структуру та був поділений на два відділи.

У першому відділі працювали стажери та нові співробітники, які телефонували громадянам, спілкувалися з ними та пропонували вкласти кошти з метою заробітку. Якщо потенційна жертва потрапляла на гачок, скеровували її до працівників другого відділу.
У другому відділі діяли досвідчені працівники, які безпосередньо схиляли осіб до перерахування коштів під виглядом інвестицій.

Читати ще: Тисячі українців стали жертвами шахраїв: в НБУ назвали найпоширеніші схеми

За оперативними даними, до організації незаконної діяльності причетна жителька Рівненщини, які вирішила заробити на злочинній схемі. Клієнтами шахраїв були здебільшого іноземці, а також громадяни України.
Під час обшуків у приміщенні call-центру виявлено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами незаконної діяльності.
Триває досудове розслідування за ч. 4 та ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Заходи проводили кіберфахівці Управління СБ України у Волинській області спільно з УСР у Волинській області ДСР НП України та ТУ ДБР у Львові за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 23 Жовтня 2023 15:45
НОВА ПРОФЕСІЯ ШАХРАЙ-АЙТІШНІК.
Were до ВІРУС Показати IP 23 Жовтня 2023 23:21
Там нічого від ІТ нема, ллють у вуха лайно
123 Показати IP 23 Жовтня 2023 18:39
Одні шахраї борються з іншими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus