USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шевчук втратив посаду голови Конституційного суду: рішення підтримали 12 суддів

14 Травня 2019 20:20
Судді Конституційного суду України проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді КС, який до сьогодні був головою Конституційного суду.

Про це пише УНІАН з посиланням на джерело в КС.

«За звільнення проголосували 12 суддів. Зараз постанова про звільнення готується до підпису головуючим на цьому пленарному засіданні Тупицьким», - сказав співрозмовник УНІАН.

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний суд ухвалив рішення, у якому визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

15 березня судді Конституційного суду Микола Мельник, Сергій Сас та Ігор Сліденко заявили, що подальше перебування Шевчука на посаді голови КС призведе до повного розвалу суду та руйнації конституційного правосуддя. Судді також зазначили, що Шевчук «зосередив зусилля на використанні можливостей високої державної посади для досягнення особистих цілей та задоволення власних амбіцій».

За даними Центру протидії корупції, через ухвалення Конституційним судом рішення про скасування статті ККУ щодо незаконного збагачення Шевчуку анулювали візу до США.

17 квітня Постійна комісія з питань регламенту та етики Конституційного суду дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Шевчука з посади судді КС у зв’язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та систематичним нехтуванням своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду, та виявила його невідповідність займаній посаді.

Відповідно до п. 3 параграфу 13 та параграфу 27 Регламенту КС, голова суду, а в разі його відсутності заступник, не пізніше сьомого робочого дня з дня отримання висновку Постійної комісії з питань регламенту та етики скликає спеціальне пленарне засідання суду для розгляду питання про звільнення судді.

Шевчука було обрано головою КС 21 лютого 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонери Показати IP 14 Травня 2019 21:16
Ця рада діяла 5-років як зрада за обкрадання пенсій алібабою-крадієм петьком порошенком! Це кодло Зеленському пора чим поскоріше розігнати з посадками винних крадіїв з конфіскаціями на нари, якщо хоче Зеленський щоб ці 73% виборців поважали його до кінця каденції і не вимагали імпічменту за невиконані обіцянки посадок порошенівських уродів на нари з конфіскаціями награбенного в народу і пенсіонерів!!!
читач Показати IP 14 Травня 2019 21:47
позор правосуддю!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus