USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Школа, що виховує патріотів та досягає вершин: 45-ту річницю відзначила ЗОШ №11

26 Жовтня 2019 09:00
Хто знання і творчість має, той вершини долає: під таким девізом працює Луцька загальноосвітня школа 1-2 ступенів №11 – колегіум, яка щойно відсвяткувала 45-ту річницю.

«Дата народження – 7 жовтня 1974 року, місце народження – Луцьк, вулиця Наливайка, 10б, батьки – управління освіти та адміністрація міста, сімейний стан – мати-героїня, близькі родичі – інститут вдосконалення вчителів, національний університет, педагогічний коледж, міське управління освіти», - зачитали «досьє» школи під час урочистостей.

Протягом цих років випускниками школи стали 5123 осіб, серед них 138 золотих та 78 срібних медалістів. З річницею педагогічний колектив школи вітали представники міської влади, гості з Польщі, директори шкіл Луцька, а також випускники попередніх років.
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що школа №11 може поділитися з іншими школами міста позитивним досвідом у різних сферах, адже це успішна школа, яка виховала багато поколінь випускників, які працюють на благо міста та області. Це – заслуга колективу високопрофесійних вчителів та технічного персоналу, який працював протягом усіх років існування школи. Радник міського голови подякував усім працівникам школи за успішну роботу та особливу атмосферу, що панує в школі, за успіхи, які має школа.

Він подякував керівниці фонду розвитку школи «Ерудит» Наталії Гунько, яка очолює один з найактивніших та найуспішніших фондів розвитку. Завданням міської влади надалі, з його слів, лишатиметься підтримка школи: цьогоріч капітально відремонтували санвузли та харчоблок школи, зараз триває капітальний ремонт фасаду, тож вже до свята останнього дзвоника наступного року школа виглядатиме інакше, буде гарнішою, затишнішою, споживатиме менше енергоносіїв і цим економитиме кошти бюджету. Побажавши навчальному закладу успіху та процвітання Ігор Поліщук вручив подяку міського голови для педагогічного колективу школи.
Наталія Гунько, двоє дітей якої є випускниками школи, вітаючи шкільну родину, зазначила, що кожен з працівників є цеглинкою у великій будові. Вона зізналася, що захоплюється колективом школи, який вміє працювати, дружити та відпочивати. Побажавши нових звершень та успіхів колективу, який має величезний потенціал, вона передала школі подарунки – біндер для скріплювання надрукованих наукових робіт та ламінатор.
Заслужений працівник культури Польщі Даріуш Завада зауважив, що вважає за честь бути присутнім під час відзначення річниці школи, з якої співпрацює вже приблизно 15 років. Він передав найщиріші вітання для педагогічного колективу, побажавши здоров’я та задоволення від роботи, щоб школа надалі розвивалася та реалізовувала нові проекти.
Начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко розповіла, що кожен заклад освіти міста – це історія, книга, наповнена сторінками, які пишуться людьми. Школа №11, з її слів, зростила чудових випускників. Вона повідомила, що вперше потрапила у цю школу під час відзначення її 25-річчя, працюючи на той час заступником директора школи №21. Посадовиця визнала, що тоді була здорова конкуренція двох шкіл і школа №11 завжди була гідним конкурентом. Низка вчителів школи отримали грамоти управління освіти міськради.
Школа – величезний корабель, що долає простори часу. На його шляху зустрічаються і лагідні хвилі і чорні бурі, але він пливе, долаючи труднощі, завдяки відважному і відповідальному капітану – директорові школі. Директорка закладу Наталія Гаць розповіла,що працює на педагогічній ниві протягом двадцяти років, і професійно зростала вона поряд з педагогами, які понад 25 років присвятили цьому навчальному закладу. Нині школа стає гарною та сучасною завдяки співпраці колективу школи та міської влади, яка сприяє, щоб діти навчалися в такій школі, а педагоги мали комфортні умови для роботи з підростаючим поколінням.
Приєдналися до вітань і випускники школи, які нині підтримують її – депутат міськради Сергій Балицький та радник міського голови, депутат міськради Юрій Безпятко. Сергій Балицький розповів, що цей навчальний заклад закінчували його сестра та син. Школа, окрім медалістів, дала чимало спортсменів: займатися спортом навчали вчителі, серед яких його вчитель Христофор Іванович, якому виповнилося вже 76 років. Учнів виховували справжніми патріотами, так, у гуртку патріотичного виховання займався свого часу Сергій Балицький. П’ять років тому він заснував волонтерський центр «Серце патріота», якому тепер допомагають батьки вихованців школи та педагогічний колектив, розуміючи, що батьківщину потрібно захищати. Депутат вручив подяку директорові школи та передав школі прапор з підписами військових 10-ї окремої штурмової бригади.
Юрій Безпятко подякував школі як член правління Спілки воїнів АТО Волині за допомогу у волонтерській діяльності, за те, що педагоги формують дітей патріотами. З його слів, говорячи мовою футболу, школа №11 завжди форвард і вона виправдовує назву, йдучи попереду багатьох інших шкіл.
Нагадаємо, напередодні святкування у школу завітала заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк із цінним подарунком – потужним багатофункціональним пристроєм (принтер, сканер, ксерокс). Такий подарунок став для колективу школи справжньою несподіванкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Випускниця Показати IP 27 Жовтня 2019 15:07
Вітаю рідну Alma mater з ювілеєм!!! Багато років вже минуло але по цей день згадую шкільні роки з теплотою.Раїса Артемівна ще в строю! Приємно згадувати її уроки.Дай Бог здоров'я удачі у вашій нелегкій справі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus