USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Шойгу намагається показати контрнаступ ЗСУ як неефективний на тлі саміту НАТО, – ISW

12 Липня 2023 10:38
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що український контрнаступ неефективний, попри вимоги Кремля не применшувати результати ЗСУ та не перебільшувати успіхи окупантів.

«Шойгу неправдоподібно заявив 11 липня, що українські війська втратили 26 тисяч військовослужбовців і 1244 танки та бойові машини піхоти з моменту початку контрнаступу 4 червня», – заявили аналітики Інституту вивчення війни у своєму щоденному звіті, передає УНІАН.

При цьому Шойгу стверджував, що російська ППО з початку контрнаступу нібито перехопила 176 ракет HIMARS і 27 крилатих ракет Storm Shadow.

Читати ще: Україну запросять до НАТО без ПДЧ, але після виконання вимог, – рішення саміту

На думку експертів, звіти російського командування про українські втрати дуже завищені і навіть російські мілблогери скаржились у Міноборони РФ, що удари по вже пошкоджених і знищених машинах зараховуються як нова українська техніка.

«Риторика Шойгу щодо українського контрнаступу значно суперечить настановам кремлівських ЗМІ, які наказують російським журналістам не применшувати контрнаступ і не перебільшувати успіхи Росії», – додали аналітики.

У ISW припустили, що Шойгу все частіше ігнорує усталені вказівки, намагаючись показати своє відомство ефективним після заколоту ПВК «Вагнер».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus