USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Штучний інтелект загрожує «значними перебоями» на ринках праці, – МВФ

6 Червня 2023 18:23
У Міжнародному валютному фонді (МВФ) попередили про ризик «суттєвих збоїв на ринку праці», спричинених генеративним штучним інтелектом, і закликали політиків швидко розробити правила, які регулюватимуть цю нову технологію.

Про це в інтерв’ю Financial Times заявила перша заступниця директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат, передає Економічна правда.

За її словами, прориви в галузі ШІ, особливо ті, що базуються на великих мовних моделях, як-от ChatGPT, можуть підвищити продуктивність і економічне зростання. Але вона попередила, що ризики є «дуже великими».

«Існує величезна невизначеність, але це не означає, що ми можемо дозволити собі розкіш чекати і думати про політику, яку ми будемо впроваджувати в майбутньому», – сказала Гопінат.

«Нам потрібні уряди, нам потрібні інституції і нам потрібні політики, щоб швидко рухатися на всіх фронтах, з точки зору регулювання, а також з точки зору підготовки до, ймовірно, значних потрясінь на ринках праці», – додала вона.

Читати ще: Технології та ШІ змінять роботу майже для чверті всіх працівників у світі

Коментарі Гопінат щодо штучного інтелекту слідують за попередженнями про те, що нова технологія може призвести до суспільних потрясінь, якщо працівники масово втратять роботу, зазначає FT.

Гопінат каже, що автоматизація виробництва за останні десятиліття стала застереженням після того, як економісти помилково спрогнозували, що велика кількість працівників, звільнених з автомобільних конвеєрів, знайдуть кращі можливості в інших галузях.

«Урок, який ми засвоїли, полягає в тому, що це було дуже погане припущення», – сказала вона. «Для країн було важливо забезпечити, щоб люди, які залишилися без роботи, були дійсно зайняті продуктивною працею», – заявила Гопінат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus