USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Штурм Ради афганцями: російський слід чи стратегія Банкової

24 Червня 2018 21:35
Вранці 19 червня ветерани збройних конфліктів, більшість з них військові-афганці, перекрили дорогу поблизу будівлі парламенту, заблокувавши урядовий квартал. Активісти вимагали відновлення пільг та висловлювали обурення через розмір соціальних виплат. Ветерани обіцяли, що їхня акція буде мирною. Разом з ними під Радою свій мітинг проводили чорнобильці та шахтарі, йдеться у сюжеті ТСН. Тиждень.

Від Кабміну мітингувальники рушили до Верховної Ради. Аби і там проскандувати свої вимоги. Якийсь час акція тривала спокійно, але згодом вони кинулися штурмувати Раду.

"Не витримали нерви", - розповідають активісти.

Заспокоювати людей по черзі виходили нардепи. Їх спочатку не хотіли слухати. Втім згодом компроміс таки знайшли. У раду пустили ініціативну групу на розмову зі спікером. За словами активістів, вони не вважають, що в Україні щось можна вирішити мирно.

У результаті сутичок постраждало шестеро правоохоронців та двоє цивільних. Одного з активістів затримали. За твердженням силовиків, він застосував газ. Наразі розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження стосовно насилля щодо працівника правоохоронного органу.

"Люди дійсно погано живуть", - розповідає політтехнолог Денис Богуш. За його словами, у людей і справді є багато невирішених проблем, що змушують їх вийти на протест. Однак такі бажання людей стають шаховими фігурами для інших.

Однією із версій сутичок під ВР став російський слід або ж спроба дестабілізації. За словами нардепа Антона Геращенко, у натовпі були "заслані козачки", які і мали б спровокувати до більш кривавих сутичок.

Однак експерти у таку версію мало вірять. Вони вважають, що за цим всім стоїть Адміністрація президента України, яка намагається продемонструвати невдоволення прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом у зв'язку з його рейтингами, які поступово зростають. Також вони озвучують версію, що таким чином влада намагалась відволікти від ухвалення законів про Антикорупційний суд чи Нацбезпеку, якими не надто задоволені іноземні партнери України.

Політологи також радять мітингувальникам бути пильними. Адже із наближенням виборів мітингів і, не виключено, штурмів тільки більшатиме. І вони можуть закінчитися не так спокійно, як цього разу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
АНАТОЛЬ_ Показати IP 24 Червня 2018 21:55
То всьо путлер. Хоче ше тариф на газ нам пiдняти 11 грн за куб
Афганець Показати IP 24 Червня 2018 22:20
Я теж маю права на пыльги як у атошних. І не якийсь там слыд чи чиясь стратегыя.Погано шо нас не підтримали ті хто має УБД за Югославію чи Ірак
Просто украинец Показати IP 24 Червня 2018 22:33
В ноябре 2013 года тоже газом травили ментов под Кабмином. Но никто за это не ответил, и московского следа тоже не было. Это была воля народа. А сейчас криминал и след кремля??? Это выгодно Банковой!!!!
Пастор Шланг Показати IP 24 Червня 2018 22:35
Антошка, виходить, що тепер український народ має спустити голову, усунути її в ярмо, і мовчки здихати, не маючи права сказати хоча б слово, тому, що такі товстощокі каплуни відразу оголосять кожного *козачком Путлєра*? Чи не забагато на себе берете, нешановні?
Толик Показати IP 24 Червня 2018 23:20
Кожна акція,мітинг чи штурм проти теперішньої влади має російський слід.А ви не знали?)
Льоня Показати IP 24 Червня 2018 23:28
І при чому тут москалі і агенти кремля? ...Ви не там агентів шукайте ... пошукайте в раді і на банковій ... там ваші вороги ...
Данило Показати IP 25 Червня 2018 08:22
Я, 2-го мая был в Чернобыле. Выполнял там задачи которые мне ставили руководство. Стояла жаркая погода. Кормили как на убой. И колбасы и еж сколько хочется бесплатно.Военторг обеспечивал., Потом стали за обед платить. Уровень радиации был очень высокий. За счёт радиоактивного йода В основном он поражал организм. Теперь ч инвалид. И лечиться нет за что. В аптеках не докупится, Так что делать, При чём тут Путин. У нас Парубий это хуже путина в сотни раз . А депутаты его держат спикером. Обидно.
Таня Строцюк Показати IP 25 Червня 2018 09:13
Хватить роздавати пільги наліво і направо. Одні герої стали. Всі все перемогли, а живемо в повному г*вні. Крим і дві області проср*ли і ура! Землю давай, пільги давай! Де геройство показували там хай і дають завойовані! Набридло все це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus