USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шукали рештки закатованих під час війни. ФОТО

28 Травня 2012 12:57
Захоронення польськомовних мешканців сіл Острівки та Воля Островецька, яких закатували під час ІІ Світової війни, розшукувала спільна українсько-польська експедиція.

Про це повідомляють у прес-службі ДП «Волинські строжитності».

Нещодавно спільна українсько-польська експедиція завершила пошукові роботи з геомагнітним скануванням і шурфуванням на території Рівненської сільської ради Любомльського району. Раніше тут були розташовані села Острівки і Воля Островецька.

Археологи намагалися виявити захоронення закатованих в часи Другої світової війни польськомовних мешканців сіл Острівки і Воля Островецька. Шукали саме там, бо одна із мешканок села Острівки вказала місце розташування її садиби і зазначила, що там ховали вбитих людей.

До того ж, у Волі Островецькій у 2010 році археологи виявили і ексгумували людські рештки, захоронені в ямі в районі колишньої школи.

Тож дослідники обстежили вказану жінкою площу в селі Острівки георадаром. Там зафіксували 16 пунктів з геоморфологічними аномаліями, які перевірили шурфуванням. Проте в жодному випадку не виявили людських решток. На території колишнього села Воля Островецька також не виявили захоронень.



На поверхні ж обстежуваної території знайшли близько 100 фрагментів людських кісток невизначеного часу, перемішаних оранкою, які захоронили на території Островського кладовища-меморіалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VEKTRA Показати IP 28 Травня 2012 14:13
Вкотре заголовок статті не відповідає її змісту... Шукали останки поляків, а не українців!
Мирослав Ватащук до VEKTRA Показати IP 28 Травня 2012 14:24
Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus