USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сяде на 10 років через $480 тис. хабара: засудили ексзамміністра МінТОТ

2 Червня 2022 17:41
Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, якого викрили на багатомільйонному хабарі, проведе 10 років за ґратами.

Про це 2 червня повідомила Служба безпеки України.

Йдеться про Юрія Гримчака. Він визнаний винним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Експосадовця та його помічника співробітники СБУ затримали у серпні 2019 року під час одержання частини коштів – $480 тис.

Читати ще: «Вибачте, люди добрі», – спійманий на хабарі у 480 тис. доларів Гримчак в залі суду

Було задокументовано, що чиновник вимагав $1,1 млн від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Рішенням суду зловмисника визнано винним за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (шахрайство); ч. 4, 5 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище).

Вирок суду набрав чинності. Документування злочину здійснювалося співробітниками СБУ спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом САП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ісса Ндойє Показати IP 2 Червня 2022 20:37
Це дуже добре !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus