USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Вибачте, люди добрі», – спійманий на хабарі у 480 тис. доларів Гримчак в залі суду

16 Серпня 2019 21:42
Деснянський районний суд Чернігова обирав запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку у вигляді 60 діб арешту – до 13 жовтня – з можливістю звільнення у разі внесення застави у розмірі 6 мільйонів гривень.

Проте суддя зачитала рішення, у якому він зазначений як Михайлович, а не Миколайович. Обрання запобіжного заходу продовжать на наступному засіданні, інформує theБабель.

Гримчак вивчив матеріали справи і встав з промовою, коли суд дав йому слово. Колишній заступник міністра розповів, що в справі є правда, неправда і відверта брехня, повідомляє кореспондент «Страны» з місця подій.

Брехнею Гримчак назвав те, що його сім’я переводила сто тисяч гривень. Крім того, Гримчак повідомив, що у відпустку він і правда збирався, але повинна була поїхати вся велика родина – 10 осіб.

Окремо колишній заступник міністра прокоментував ситуацію з підкупом суду:

«Я готовий повірити в недобросовісний суд, але ви, ви дійсно вірите, що за 50 тисяч доларів може змінити своє рішення конституційна інстанція Верховного суду України? Навіть якщо там сидять хабарники – вони ж зовсім не ідіоти».

На слова прокурора про те, що Гримчак може втекти в так звану «ДНР», він відповів, що ця заява для нього образлива:

«Я не думаю, що в нашій країні багато людей, про яких знімає кіно «ДНР», про мене знімають. І якщо прокурор натякає, що я можу втекти в «ДНР», я раджу йому подивитися кіно. І він зрозуміє, що мене там просто розстріляють, як тільки зловлять».

Детальніше дивіться у відео.
Також Юрій Гримчак розповів про ситуацію з ринком: «Ви знаєте, що мене найбільше сьогодні дивує? Тут написано, що ніхто нічого не зробив по ринку, але, і далі за списком. Так збиралися. Проекти були різні, ви просто не знаєте... А що там сталося – це вже третє питання, це не до мене. Моїм завданням було зробити деякі речі. І виявляється, що це теж шахрайство. Але шахрайство – це коли людина чогось не зробила, а тут ви пишете зробив – і знову виходить шахрайство».

Гримчака визнали винним у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Після оголошення вироку адвокат Гримчака Тетяна Матяш звернулася до судді і заявила, що та неправильно назвала по батькові обвинуваченого.

«Ви оголосили вирок не тій людині. Михайловича тут немає. Я вимагаю відпустити мого підзахисного», — сказала вона, уточнивши, що по батькові Гримчака — Миколайович.

Також суддя назвала неправильне місце народження Гримчака — Дніпропетровськ замість Донецька.

Суддя залишила засідання суду, а Матяш опісля звернула увагу на те, що клопотання було неправильно оформлене прокуратурою.

Прокурор послався на технічну помилку. «Його особистість зʼясовували, надавалися копії паспорта, тому всі зібрані матеріали стосувалися пана Гримчака. Те, що там була технічна помилка, так буває: і з цифрами помиляються, і з по батькові», — сказав прокурор.

Нагадаємо, увечері 14 серпня працівники СБУ та НАБУ затримали на хабарі в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабара за вплив на суд та Мінкультури.

Крім того, у ЗМІ з’явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито «помічником». У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість півмільйона доларів «були календарики».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Навуходоносор Показати IP 16 Серпня 2019 22:16
Он напоминает попрошайку в электричке:"Дайте люди добрые на пропитание, сами мы не местные!"
123 Показати IP 16 Серпня 2019 22:20
Це шоу триватиме ще довго. Це те що хотіли люди. А з/п 4т. дол. хй там.
лучани Показати IP 17 Серпня 2019 07:26
У США це називається лоббізм і все законно. Він надавав консультативні послуги. Цей "суд" закінчиться нічим,крім показухи.
Петро до лучани Показати IP 17 Серпня 2019 16:10
У нормальных людей це називається корупція, кідалово та піз*инг наших з вами грошей. Сядуть всі
Алекс Показати IP 17 Серпня 2019 14:38
Такая мразь как Грымчак надеюсь сядет , и потянет за собой длинную вереницу ему подобных.
дідо до Алекс Показати IP 17 Серпня 2019 17:22
чому мразь ? обгрунтуй.
Психопланетарій, Лип Показати IP 17 Серпня 2019 16:29
Мечты идиота, хапнуть 480 тыс. долларов США и рвануть на курорт, пузо свое греть на Канарах. Нормально.
Сhipset Показати IP 18 Серпня 2019 01:49
Да ничего ему не будет, обычное дежурное прессование новыми властями с целью контроля денежных потоков вот и всё.Дальше последуют договорняки на условиях новых властей и потом потихонечку отпустят.Вообщем всё по петиной технологии и Зеля со своей командой в этом плане далеко не ушли.
Александр Показати IP 18 Серпня 2019 09:01
Ну не такой уж идиот, все продумано, в стране хаос, проколы за проколами в правоохранительной и судебной власти. В такой мутной водичке ни он один обмывает свои "беленькие рученьки", из-за таких, так сказать "людей-нелюдей" простые люди на самом дне "жизненного колодца", Страна в упадке, война полным ходом, ребята гибнут, а такие нелюди наживаются на наших, и их жизнях.
Психопланетарій, Лип Показати IP 18 Серпня 2019 10:03
Сядюм усе !!! Как в прекрасной комедии Леонида Гайдая, сказал - Анатолий Папанов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus