USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сільський дитсадок на Волині отримав нове життя. Фото. Відео

19 Грудня 2016 17:31
Нещодавно у селі Михлин Горохівського району відновив діяльність дитячий садочок з дев’ятигодинним перебуванням малюків.

Батьки відвідувачів дитсадка завдяки співпраці михлинської громади з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» облаштували на подвір’ї новий сучасний ігровий майданчик. А також від Фонду малюки отримали новенькі м’ячі, скакалки та інший спортивний інвентар.



Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Невеличкі села Михлин і Загаї розташовані за 25 кілометрів від Луцька. Тут проживає 455 людей. Місцевий орган самоврядування у Михлині очолює молода й енергійна Мар’яна Білецька.

Протягом чотирьох років, відколи вона перебуває на посаді сільського голови, у Михлині та Загаях відбулося багато позитивних змін. Результати такої згуртованої діяльності активістів не забарилися – у селах лишається молодь, відповідно, збільшується кількість школярів та діток дошкільного віку.



«Зараз можна знайти роботу, аби лиш було бажання, – каже Мар’яна Білецька. – А щоб молоді батьки не переймалися, куди прилаштувати дітлахів, у Михлині відновив діяльність дитсадок з дев’ятигодинним перебуванням малюків».

Завідувачка Михлинського ДНЗ «Дзвіночок» Раїса Онищенко з гордістю розповідає, що садочок відвідують 22 дитини від трьох до шести років. Усі малюки активні й допитливі, полюбляють рухливі ігри. Тому батьки вирішили облаштувати діткам сучасний ігровий майданчик.

«Я часто звертала увагу на білборди в Луцьку. Там рекламували проекти від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Вирішила спробувати і написала лист на їхню електронну скриньку. Мені відповіли: «Скоро в Горохові розпочне діяльність представництво Фонду, звертайтеся». Ми так і зробили», – пригадує Мар’яна Білецька.

Головою ініціативної групи батьків обрали Раїсу Онищенко, адже в садочок ходить її чотирирічна донька Марія. На конкурс подали проект «Здорова та щаслива родина – запорука впевненості у майбутньому». Не все відразу виходило у михлинців, та вони щоразу радилися з керівником представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Горохівському районі Людмилою Марадевич та спеціалістом Вірою Баландіною. У результаті співпраці михлинської громади з Фондом на подвір’ї дитсадка з’явилися подвійна гойдалка, гойдалка-балансир, лазанка і карусель.

А для спортивних занять та ігор малюки отримали новенькі м’ячі, скакалки, обручі, набори кеглів і кубиків.



«Приміщення дитсадка в нашому селі тривалий час було занедбане. Після ремонту він знову запрацював у 2012 році. Сьогодні без допомоги батьків, на жаль, обійтися не можемо.

Але вони у нас активні й ініціативні. Усі розуміють: усмішки дітей дорого коштують. Добре, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» започаткував і розвиває співпрацю з громадами на умовах співфінансування, – каже завідувачка ДНЗ «Дзвіночок» Раїса Онищенко. – Маємо ще багато планів на майбутню співпрацю. Бо розуміємо: якщо у селі є дитсадок, школа і церква, воно живе. Забери щось одне – села не стане».

«Цей дитсадок чверть століття тому відвідував і я, – пригадує Микола Коваленко, тато п’ятирічного Дмитрика, житель села Загаї. – Та наші діти перебувають у комфортніших умовах, мають яскраві іграшки й сучасний майданчик. Ми раді, що в селі є дитсадок. Возимо сюди діток по черзі своїм транспортом. Малюки охоче вранці збираються на заняття, тут їм цікаво, весело».

Як зазначив керівник центральної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Сергій Костриченко, участь у проекті згуртувала громаду Михлина і Загаїв. Люди повірили в себе, у власні сили та можливості.

«Ви подали гарний приклад своїм дітям і довели, що почати зміни в країні можна зі свого села», – підсумував Сергій Костриченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 19 Грудня 2016 20:19
Запроданці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus