USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скандал навколо консульства у Луцьку. Нові подробиці

3 Серпня 2012 16:31
У польському консульстві у Луцьку видачу віз поставили «на потік». «Шенгенку» безперешкодно могли отримати афганці, чеченці, іранці та навіть мешканці Африканського континенту.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерело, близьке до консульства.

Працівники консульства Польщі у Луцьку спільно з місцевим підприємцем організували злочинну групу, котра вже другий рік займалася «практично монопольним» продажем польських віз, які обходилися їхнім клієнтам від близько 300 до навіть 900 євро.

Співрозмовник агентства відзначив, що у цю групу, серед інших, входить головний візовий консул у Луцьку та підприємець, у котрого консульство орендує приміщення, зауваживши, що це загальновідома у місті інформація.

«Громадськість взагалі здивована, що лише зараз з цього зробився скандал, бо всі в Луцьку знають, де та за скільки можна зробити візу», ‒ сказало джерело.

Він зауважив, що мешканці міста неодноразово інформували про корупцію у Луцькому консульстві його працівників та польських журналістів, зазначивши, що відповідні документальні підтвердження мають українські правоохоронці.

Співрозмовник агентства відзначив, що ця група видавала візи не лише українцям, а й іноземцям, які не живуть в Україні. Серед них ‒ афганці, чеченці, іранці та мешканці Африканського континенту.

«Видачу нелегальних віз поставили на потік та практично повністю монополізували цей ринок, а це десятки тисяч євро в день», ‒ сказав співрозмовник агентства.

«Взагалі не стояло питання неможливості видачі віз, за гроші можна було зробити все», ‒ додав він.

За інформацією джерела, тримісячна шенгенська віза коштувала в середньому 300 євро, на півроку ‒ 450 євро, а річна ‒ від 600 до 900 євро.

Співрозмовник зауважив, що замішаний у справі консул ‒ пенсійного віку та, попри це, продовжує працювати на своїй посаді, в той час як низка інших консулів, котрі приїжджали на роботу до Луцька та працювали чесно, за якийсь час з до кінця невідомих причин переводилися на інші посади.

«Були чутки, що вони вступали у конфлікт із візовим консулом», ‒ відзначило джерело.

Як уже повідомлялося, на цьому тижні польська GazetaPolskaCodziennie написала про створення щонайменше трьома працівниками консульства Польщі у Луцьку злочинної групи, яка займається нелегальною видачею віз та може бути замішана навіть у торгівлі дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Знаючий Показати IP 3 Серпня 2012 16:43
Підприємець П. і польські консули видавали візи навіть у вихідний день за гроші від 500 до 800 євро паспорти поивозилися пачками без людей,цю інформацію знає пів України.
Клімчуку Показати IP 3 Серпня 2012 19:03
А що влада та бувший посол нюх втратили? Чи було вигідно мовчати. Чи губернатор спитає публічно "пацанів"?
БЕНДЕР Показати IP 3 Серпня 2012 22:39
Кругом по луцьку розклеєні оголошення "шенгенські візи" з телефонами і сумами в євро --- і тільки зараз розродились із шкандалем!
zic Показати IP 4 Серпня 2012 01:13
там декілька фірм посередників мутили.А в тих фірмах працівники колишні і нинішні злодії
Петро Показати IP 4 Серпня 2012 10:03
Та ви шо? А я думав,там всі такі чесні....аяяй(
Лучанка Показати IP 4 Серпня 2012 13:41
Дійсно..., тоже мені СЕНСАЦІЯ=) ЦЕ ВЕСЬ ЛУЦЬК ЗНАВ,ЩО ПРОСТИМ ЛУЧАНАМ,ДІЙСНО ПРАВОПОСЛУШНИМ не можна було візи норм. та спокійно відкрити, бо це було нереально,а не відомо хто їх отримували, це маразм був!!! От дали СБУ -"ФАС" от і сенсацію зробили, а раніше що? Де були? ВСІ В КАРМАН СОБІ КЛАЛИ,А ТУТ Я БАЧУ НЕ ПОДІЛИЛИСЯ? ОТ І ВСЯ ПІСНЯ...
ввічливий до Лучанка Показати IP 4 Серпня 2012 23:46
При чому тут СБУ???? А також писати про те що хтось з кимось не поділився. У вас мабуть маразм, або фільмів надивилися. Читайте уважно інші портали: викрили цю "сенсацію" польські журналісти.
коля Показати IP 4 Серпня 2012 14:34
Ви скажіть як що це все стало ясно і всіх викрили,виходить фізу можна буде відкрити чесно і без проблем всього за 35 Є? ХА-ХА-ХА!!!!!! Не ці так інші прийдуть на їхне місце,в якій країні ви живете! Таке враження що всі ці писаки які кретикують так званих"РЕШАЛ" просто хочуть зайняти їхне місце! А ЩО ДО "НЕГРІВ" хочуть виїхати нехай платять! І ще можна подумати в консульствах інших країн якась інша ситуація! ХАЙ ПРАЦЮЕ КОЛЬКА В НЬГО БАГАТО ДІТЕЙ !!!! УКРАЇНА і наші люди це сила ми будь-кого можемо навчити брати хабарі і обходити законодавство!!!! І за це все ми маємо дякувату ВЛАДІ!!!!!!!!
ingrett Показати IP 4 Серпня 2012 19:45
попит породжує пропозицію, не було б бажаючих швидко і 100% отримати ту саму візу за 300 чи 500 євро, не було б тепер про що говорити.... А на тих хто ТУДИ їде не написано, чим вона там буде займатись і чого їде..
Лучанка до ingrett Показати IP 5 Серпня 2012 14:31
А може чому він туди їде,не тільки вона,а?!
Max Freeman Показати IP 4 Серпня 2012 23:58
Получал Шенген-визу в Луцке раз 5 или 6. Не платил ни разу, никому и ничего, кроме самого визового сбора. Всегда был полный порядок с документами. Хз...
11 Показати IP 5 Серпня 2012 14:26
Народ збийтесь з теми, зараз грецькі візи набагато дешевші і без проблем набагато швидше можна зробити
моссад Показати IP 5 Серпня 2012 14:57
у иудея все схвачено
вас Показати IP 6 Серпня 2012 14:32
консул Шостак,а решало Палівода?
konstantinowih Показати IP 7 Серпня 2012 21:53
Все .С визами в Луцке разобрались-порядок. Следующая тема- валютчики( ЦУМ, Варшавка, Старый базар), а также райцентры возле Польши и Белорусии... Там тоже деньжища крутятся в карманах контролеров....
ФСБР Показати IP 8 Серпня 2012 14:38
А що скаже джерело за зняття Владики Маркіяна Трофим'яка і закриття газети Волинський монітор, звідкіль ноги ростуть? А тарифи на таможні теж усі знають навіть діти в Любомлі. І що? Кишка тонка уже написати?
тиш Показати IP 12 Серпня 2012 18:32
Польській газеті підкинули луцькі,з якими перенстали ділитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus