USD 40.20 40.60
  • USD 40.20 40.60
  • EUR 40.30 40.80
  • PLN 10.16 10.34

Скандальному одеському ексвоєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру

22 Липня 2023 22:46
Одеському ексвоєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру за трьома статтями – незаконне збагачення (ст. 368-5 КК), самовільне залишення місця служби (ч. 5 ст. 407 КК) та ухиляння від служби (ч. 4 ст. 409 КК). Тепер йому загрожує до десяти років ув’язнення.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, родина Борисова під час воєнного стану купила віллу в Іспанії та авто преміумкласу на загальну суму 151 мільйон гривень, про що першими дізналися журналісти. У грудні минулого року Борисов понад два тижні не з’являвся на службі після лікування в шпиталі, а потім наприкінці грудня незаконно виїхав на місяць за кордон. За цей час він відвідав Молдову, Туреччину, Сейшельські острови та Іспанію.

Наразі вирішується питання про розшук Борисова й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

22 червня журналісти оприлюднили розслідування про те, що сімʼя начальника ТЦК (територіальний центр комплектування) Одеси Євгена Борисова за час повномасштабної війни купила в Іспанії нерухомість і автомобілі на мільйони доларів. Наприклад, на матір Борисова там записані вілла за понад $3 мільйони та Мерседес В класу 2022 року випуску за ціною від $100 тисяч, на дружину – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, на тещу – позашляховик Toyota Land Cruiser 2023 року випуску. Загальна вартість майна Борисова – €4,5 мільйона. Після цього у Верховній Раді ініціювали перевірку всіх ТЦК.

23 червня Президент Зеленський доручив головнокомандувачу Валерію Залужному негайно звільнити Євгена Борисова з посади, а також створити комісію, яка разом із правоохоронцями та Національним агентством з питань запобігання корупції перевірить усіх воєнкомів у всіх регіонах країни.

Читати ще: Не лише військкомів: кого ще перевірятимуть через корупцію в ТЦК

28 червня стало відомо, що одеського воєнкома звільнили з посади за рішенням Ставки, а його обовʼязки тимчасово виконує заступник.

19 липня у НАЗК повідомили, що Борисов незаконно привласнив 188 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ага Показати IP 23 Липня 2023 07:40
В одному місці він вас, цуциків беззубих, бачив. Він вже давно чухнув з України, і, вибачте, клав з балкона на наше *правосуддя*. Гнила держава.
Воєнком Показати IP 23 Липня 2023 09:19
Шукайте мене на Канарах чи Сейшелах і самі виконуйте план поставки поточного некомплекту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus