USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скаргу на Трампа написав агент ЦРУ, який працював у Білому домі, – ЗМІ

27 Вересня 2019 08:29
Імовірний співробітник ЦРУ раніше на деякий час був переведений на службу в Білому домі, проте згодом повернувся на колишнє місце роботи.

Неназваний інформатор, який подав скаргу на розмову президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського, може бути співробітником Центрального розвідувального управління США. Про це повідомила газета The New York Times, передає «Кореспондент».

За даними видання, ймовірний співробітник ЦРУ раніше на деякий час був переведений на службу в Білому домі, проте згодом повернувся на колишнє місце роботи.

Джерела The New York Times стверджують, що неназваний розвідник добре підкований в питаннях американської зовнішньої політики, особливо на європейському напрямку.

За інформацією видання, інформатор, який подав на розмову двох президентів скаргу, «демонстрував глибоке розуміння української політики».

Видання при цьому наголошує, що юристи, які представляють інтереси інформатора, відмовилися підтверджувати або спростовувати інформацію джерел газети.

«Будь-яке рішення коментувати будь-яку інформацію, яка стосується особи інформатора, вкрай сумнівне і нерозважливе, бо може поставити цю людину в небезпеку, – наводить газета слова одного з його або її адвокатів. – Інформатор має право на анонімність».

Як повідомлялося, минулого тижня ЗМІ поінформували про скаргу «викривача» з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили як Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію».

Білий дім у середу під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між президентами України і США, яка підтвердила, що Трамп звертався із проханням розібратися у ситуації з розслідуванням щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Пізніше стало відомо, що автор скарги погодився свідчити перед Конгресом. Зустріч може відбутися за умови, якщо в.о. директора Національної розвідки Джозеф Магуайєр (ставленик Трампа) дозволить юридичному раднику «викривача» отримати відповідний ступінь допуску до секретної інформації, щоби він міг надавати допомогу своєму клієнту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus